Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Laatste persbericht
14 april 2005
Stadsdeel Zuidoost financiert woonbegeleiding tienermoeders

Het stadsdeel Zuidoost zal voor een bedrag van 17.000 euro de woonbegeleiding van een aantal tienermoeders uit Zuidoost financieren. Dit bedrag wordt uitbesteed aan Mi Oso Es Mi Kas en jeugdhulpverleningsorganisatie Altra die gezamenlijk de woonbegeleiding zullen verzorgen.

Acht tot tien tienermoeders zullen gedurende zes maanden worden begeleid. De woonbegeleiding bestaat onder meer uit het leren budgetteren, het op tijd betalen van de huur, het leren omgaan met de rechten en plichten van een huurder, inrichting van de woning, omgang met buren en het voorkomen van overlast.

De woonbegeleiding van de tienermoeders maakt deel uit van het PAVEM project `Ruim baan voor tienermoeders' dat medio 2004 is gestart. Naast het toeleiden naar werk of scholing is gebleken dat het hebben van een eigen woonruimte een belangrijke voorwaarde is om het leven van moeder en kind op orde te brengen. Woningcorporatie Rochdale stelt een aantal woningen beschikbaar. Voorwaarde hiervoor was echter een goede woonbegeleiding van de tienermoeders.