Gemeente Leeuwarden

RvS: deel procedure Techum moet over

Bron: Gemeente Leeuwarden (15-04-2005) Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten over het bestemmingsplan voor Techum wordt geschorst. Dat heeft de Raad van State donderdag 13 april besloten.
Het oordeel van de Raad van State is geen verrassing: net als het onlangs afgewezen plan `Leeuwarden-Zuid, fase A' is het geschorste bestemmingsplan gebaseerd op de basis Milieu Effect Rapportage (MER).

Op het moment van de uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan `Leeuwarden Zuid, fase A' was het bestemmingsplan Techum al goedgekeurd door Gedeputeerde Staten en kon hiertegen beroep worden ingesteld bij de Raad van State.

De voorbereidingen voor een nieuwe Milieu Effect Rapportage zijn al in volle gang. De gemeenteraad zal naar verwachting op maandag 25 april besluiten een nieuwe startnotitie MER ter visie te leggen. Komend najaar zal de nieuwe MER gereed zijn en aan de voorontwerpbestemmingsplannen Techum en/of Jabikswoude gekoppeld worden. Hierbij zal niet worden gewacht op de uitspraak van de Raad van State in de nog te voeren bodemprocedure over het bestemmingsplan Techum.