SMITHS FOOD GROUP

Lay's chips nu met 30% minder verzadigde vetten


MAARSSEN - Lay's chips worden voortaan bereid in plantaardige olie verrijkt met een speciale zonnebloemolie. Zonnebloemolie is rijk aan onverzadigde vetten. Hierdoor bevat Lay's 30% minder verzadigde vetten dan voorheen. Een voedingspatroon met minder verzadigde en meer onverzadigde vetten wordt algemeen aanbevolen.

Smiths Food Group streeft voortdurend naar een hogere kwaliteit van producten en productieproces. De overgang naar de bereiding in zonnebloemolie past daarin. Met deze innovatie is een forse investering gedaan. Chipsliefhebbers kunnen nu nog gemakkelijker een
lekkere keuze maken, die past in een verantwoord eetpatroon.

De verbeterde Lay's chips zijn in het winkelschap goed herkenbaar. Van alle soorten is de verpakking vernieuwd. Behalve dat alle ingrediënten op de verpakking te zien zijn, prijkt nu ook een zonnebloem op de voorkant. Op de achterzijde staat uitgebreide informatie over onder meer de voedingswaarde van Lay's zoals de hoeveelheid calorieën per 100 gr en per gemiddelde portie chips.

Lay's worden bereid met de beste natuurlijke ingrediënten. De aardappels worden speciaal voor Lay's geteeld. En nu worden die chips bereid in plantaardige olie verrijkt met zonnebloemolie waardoor ze veel meer gunstige vetten bevatten. Natuurlijk nog altijd even lekker.

Smiths Food Group besteedt veel aandacht aan de samenstelling van haar producten. Onderzoek is mede gericht op de voedingskundige samenstelling. Smiths helpt daarmee consumenten om van de gezonde keuze een gemakkelijke keuze te maken.

Beeldmateriaal is beschikbaar via ANP Photonet en de digitale beeldbank www.anp-photo.com.