Gemeente Wormerland


Gemeente Wormerland pleit voor matiging salaris bestuursvoorzitter NUON

15 april 2005

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wormerland geeft gehoor aan de oproep van landelijke politici aan gemeenten die aandeelhouder zijn in Nuon of Essent om zich uit te spreken over de stijging van de salarissen van de bestuurders van deze energiebedrijven.

Het college spreekt zich nadrukkelijk uit tegen het hoge salaris van de Voorzitter van de Raad van Bestuur van NUON. Zij vindt de exorbitante stijging van het salaris niet passen in een tijd waarin haar burgers op de nul-lijn zitten en de broekriem stevig moeten aanhalen. Van de directie van een groot energiebedrijf verwacht zij in economisch lastige tijden meer solidariteit en moreel leiderschap.

Het college realiseert zich dat het bezoldigingsbeleid, dat voor 2004 werd toegepast en voor 2005 zal worden gecontinueerd, is vastgesteld door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Zij doet echter een dringend verzoek aan haar vertegenwoordiger in de aandeelhoudersvergadering om in de vergadering van 25 april 2005 alles in het werk te stellen om iets aan de exorbitante verhoging te doen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door aanpassing van het bezoldigingsbeleid over de jaren 2004 en 2005.