Politie Zeeland


---


O-2057-2005 Inbraak in bedrijfspand

Tussen donderdagavond 21.45 uur en vrijdag 07.00 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Langeweg in Sint Annaland.
Het pand werd doorzocht maar voor zover bekend werden er geen goederen weggenomen.


Z-2058-2005 Achterruit vernield van geparkeerde auto

Aan het Wilhelminaplantsoen in Terneuzen is in de nacht van donderdag op vrijdag de achterruit vernield van een geparkeerde auto.
Uit de auto werden geen goederen weggenomen. Schadebedrag is onbekend.


W-2059-2005 Gestolen auto uitgebrand teruggevonden

Aan het Nollepad in Vlissingen is vrijdagmorgen rond 08.30 uur een totaal uitgebrande personenauto aangetroffen.
De auto bleek tussen donderdagmiddag 15.00 uur en vanmorgen te zijn gestolen vanaf de Dokter Gallandatstraat in Vlissingen.


Z-2060-2005 Grote partij drugs in beslaggenomen - 15 aanhoudingen

Door het Regionaal Rechercheteam van de Regiopolitie Zeeland en in samenwerking met de FIOD en de douane is in januari 2005 in een loods in Breskens een partij van 2880 kg hash in beslaggenomen.
Ter plekke zijn 4 personen aangehouden en een dag later nogmaals 2. Deze personen hebben allen de Britse nationaliteit.
Lopende het onderzoek zijn tot op heden in totaal 15 personen aangehouden die zich vermoedelijk bezighielden met de smokkel van verdovende middelen en fraude.
Naar aanleiding van de in beslagname en de aanhoudingen zijn doorzoekingen gedaan op verschillende plaatsen in Nederland en Belgie.
Tevens is een groot aantal voertuigen in beslaggenomen waarvan vermoed wordt, dat deze gebruikt werden voor het transport van de verdovende middelen naar Groot Brittannie.
Tijdens het onderzoek rees het vermoeden dat deze personen deel uitmaakten van een criminele organisatie, die zich naast het smokkelen van verdovende middelen vanaf het vaste land naar G.B. ook bezighield met het witwassen van d.m.v. misdrijf verkregen gelden.
Van de 15 verdachten zitten er nog 12 in gevangenhouding.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.