HVA IVMIM

Docusoap

Persbericht
20 april 2005

Studenten Media en Informatie Management presenteren docusoap De Boot op Open Dag HvA 16 april

Drie studenten van het Instituut voor Media en Informatie Management (MIM) van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) zijn bezig met het maken van een docusoap die mogelijk wordt uitgezonden op AT5. Daarover zijn de partijen nog in gesprek. Onderwerp van deze docusoap zijn de bewoners van de boot Rochdale One . Zij maken deze docusoap in het kader van hun afstudeerproject, maar als het aan de studenten ligt, begint de serie injuliofaugustusopAT5.

Het idee voor de docusoap De Boot onstond tijdens een opdracht voor AT5 in het kader van hun opleiding Redacteur/productmanager. De Boot is een bestaand cruiseschip dat in de Amsterdamse houthavens ligt en in het echt door het leven gaat onder de naam Rochdale One. De Amsterdamse woningbouwverenigingen DUWO en Rochdale hebben dit cruiseschip omgebouwd tot studentenwoningen waar inmiddels meer dan 100 studenten wonen. In de docusoap wordt niet geacteerd, maar draait het om de belevenissen van de echte bewoners. De bedoeling is zes afleveringen van tien minuten te maken.

Op de Open Dag van de HvA op 16 april a.s. vertellen de drie studenten over de docusoap. Over het tot stand komen van het idee, wat er allemaal komt kijken bij het maken van een docusoap en laten zij alvast een voorproefje van de docusoap zien. De presentaties vinden plaats van 10.00 tot 14.00 uur bij het Instituut voor Media en Informatie Management, gebouw Leeuwenburg, negende verdieping.

Meer informatie kunt u vinden op www.mim.hva.nl.

Noot voor de pers: voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Marijke van der Brug (06 ] 46137241), e-mailadres: m.van.der.brug@hva.nl.

12 apr 05 16:14