Gemeente Helmond


---

Onthulling beeld De Waterman van Saskia Pfaeltzer

Foto: Standbeeld Waterman Zaterdagmiddag 16 april zal wethouder P. Tielemans om 16.00 uur aan het F.J. van Thielpark in Helmond het fonteinbeeld De Waterman van kunstenares Saskia Pfaeltzer officieel onthullen. In het 3 meter hoge beeld De Waterman houdt een figuur op stelten een kleed aan de punten omhoog, waarlangs water stroomt terwijl in het andere uiteinde van het kleed zich een danspaar wikkelt dat door een constante lichte regenval heen danst.

Dansende figuren zijn vaak de inspiratiebron voor de herkenbaar krachtige en toch sierlijke beelden van Saskia Pfaeltzer. De Amsterdamse kunstenares is geen onbekende in Helmond. De beelden De Wolkenjager op de Markt en De Acrobaat in het Ketsegangske zijn van haar hand. Ook het beeldje kleine wolkenjager, dat hoort bij de milieuprijs Helmond, is door haar gemaakt. In de regio staan beelden van haar in Best en Steensel.

Ter gelegenheid van de onthulling van De Waterman houdt theater t Speelhuis van 16 tot en met 24 april een expositie van werk van Saskia Pfaeltzer en zijn in dezelfde periode bij galerie / beeldentuin Bon Ton in Stiphout meer beelden van haar te zien. Het ontwerp van De Waterman is al enkele jaren oud. De gemeente Helmond heeft in 2001 het definitief ontwerp goedgekeurd en opdracht gegeven het beeld te maken, dat aanvankelijk bedoeld was voor het Speelhuisplein. Door de ontwikkeling van een nieuw centrumplan werd het noodzakelijk een andere locatie te zoeken. Een uitstekend alternatief is gevonden aan het Frans Joseph van Thielpark in het Boscotondocomplex. Het beeld komt daar tussen de gebouwen van Natalini bijzonder goed tot zijn recht. Het resultaat mag er zijn. Helmond heeft er met dit schitterende bronzen beeld een spraakmakend kunstobject bijgekregen.

Exposities 16 24 april:

* Theater t Speelhuis, Speelhuisplein 2, telefoonnummer (0492)587000

Geopend: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

* Galerie beeldentuin Bon Ton, Schutterslaan 6c, telefoonnumer, (0492) 529904 Geopend: vrijdag, zaterdag, zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

---

| |