Staatsbosbeheer

11 april 2005

Op zaterdag 16 april a.s. vindt in Zeewolde de landelijke finale plaats van de wedstrijd 'Natuurtalent gezocht'. Daarbij strijden de zes finalisten om de hoofdprijs: Een opleidingsplaats bij Staatsbosbeheer in Flevoland, Overijssel of Gelderland in het leerlingstelsel van Helicon Opleidingen.

In de voorronde, die plaatsvond op de 10de editie van de A.Vogel Doe & Kijkdag op tweede paasdag, hebben in Almere 16 deelnemers gestreden om een finaleplaats. De wedstrijd bestond o.a. uit bijlsteel hangen, paal werpen, vlinders herkennen en het volume van een houtstapel schatten. Het merendeel van de kandidaten begon om halfelf in de stromende regen aan de opdrachten. Gelukkig werd het na een uur droog en konden de meeste opdrachten in goed weer worden volbracht.

Staatsbosbeheer heeft op dinsdag 5 april 2005 de finalisten bekend gemaakt. Dat zijn: Debby Doodeman, Freek Jans, Aart-Jan van t Oever, Thomas Peek, Lydia Slijkerman, en Harmen Warners. In de finale strijden de zes op belangrijke onderdelen van het werk in bos- en natuurterreinen zoals het gebruik van machines en dierenkennis. De wedstrijd vindt plaats rondom het kantoor van Staatsbosbeheer aan de Groenewoudseweg in Zeewolde en begint om 09.30 uur.Om16.00uurzal de winnaar bekend worden gemaakt.

De wedstrijd Natuurtalent gezocht is een initiatief van Staatsbosbeheer en Helicon Opleidingen bedoeld om het werk in bos en natuur te promoten. Belangstellenden konden zich via de site van Staatsbosbeheer opgeven. Uit de grote hoeveelheid belangstellenden zijn 16 deelnemers toegelaten tot de voorronde. De te winnen opleidingsplaats biedt geen baangarantie.