Ingezonden persbericht


persbericht
kunst en cultuur / muziek/ media

Metallica-special op KINK FM

Hilversum, 14 april 2005.

Het KINK FM-programma Toazted Radio brengt op zaterdag 16 april een uitgebreide special rond Metallica. Tussen 12 en 14 uur zendt KINK FM twee interviews uit met de popualirste metalband ter wereld. In het eerste deel van het programma is er een interview uit 1992 te horen met zanger James Hetfield. Aansluitend laat Toazted Radio een gesprek uit 2003 horen, met bassist Rob Trujilio en drummer Lars Ullrich.

In het interview komen dezelfde onderwerpen aan bod als tijdens de opnames van de DVD Some Kind Of Monster. Voor deze documentaire werd Metallica maandenlang gevolgd door een cameraploeg. Some Kind Of Monster geeft tot in detail de moeilijkste periode van Metallica weer. In de tijd dat de camera's draaiden werd een bassist ontslagen, moest zanger Hetfield afkicken van de alcohol en lag het creatieve proces van de band vrijwel stil. Toazted Radio geeft zaterdag bovendien enkele exemplaren weg van Some Kind Of Monster.

Toazted Radio is iedere zaterdagmiddag te horen op KINK FM. Hierin staan altijd één of twee artiesten centraal. De beste muziek komt voorbij en de interviewers van Toazted voelen de artiesten stevig aan de tand. De afgelopen weken waren er specials te horen rond onder meer Garbage, Queens of the Stone Age, Jack Johnson en The Killers. Toazted Radio is er iedere zaterdag van 12 tot 14 uur en is een samenwerking tussen KINK FM en Toazted.com, een internationale website met de grootste gratis interview database ter wereld.

KINK FM is overal in Nederland via de kabel te beluisteren en wereldwijd via internet en satelliet (digitaal). Check http://www.kinkfm.com voor kabelfrequenties of bel 0900-3001900.



Ingezonden persbericht