Gemeente Cromstrijen


05-04-2005

Gemeentebestuur in het bluspak

Brandweer Cromstrijen verwelkomt nieuw blusvoertuig

Een van de hoogtepunten binnen ieder brandweerkorps is de komst van een nieuw blusvoertuig. Hoewel men met weemoed afscheid neemt van het oude voertuig, kijkt iedere vrijwilliger toch vol verwachting uit naar het moment waarop de nieuwkomer zijn entree maakt. Op zaterdag 16 april is de brandweerpost Numansdorp aan de beurt om dit genoegen te proeven. Die gelegenheid grijpen de spuitgasten aan om het gemeentebestuur van Cromstrijen voor hete vuren te zetten....

Direct na de overhandiging van de sleutels van het nieuwe blusvoertuig door burgemeester Dick Kraaijveld aan brandweercommandant Martien van de Kamp is er kort de tijd om het voertuig te bewonderen, maar daarna is er werk aan de winkel! Een blusploeg rukt uit en blust de eerste brand met het nieuwe voertuig. Een bijzondere gebeurtenis, vooral omdat de blusploeg bestaat uit leden van het college en de gemeenteraad. Zij hijsen zich voor de eerste keer in hun leven in het brandweerpak, krijgen een ademluchttoestel op de rug en de opdracht zo snel mogelijk het sein 'Brand meester' te geven.

Belangstellenden zijn van harte welkom om deze bijzondere oefening bij te wonen. Na afloop is er ruimschoots de gelegenheid om het nieuwe blusvoertuig te bewonderen in de kazerne.

Programma zaterdag 16 april
10.50 uur-11.50: officiële overdracht van het nieuwe blusvoertuig (de 721) in de kazerne aan de Wethouder van der Veldenweg 4 te Numansdorp en mogelijkheid tot bezichtiging van het voertuig. 12.30 uur: start demonstratie door gemeentebestuur Cromstrijen (lokatie: gemeentewerf, Vlielanderstraat 10a te Numansdorp). 14.00-16.00 uur: bezichtiging voertuig door belangstellenden in de kazerne aan de Wethouder van der Veldenweg 4 te Numansdorp.