Ingezonden persbericht


Persbericht

Filmdebat 'Private'

Een debat over de gevolgen van het
Israëlisch-Palestijnse conflict voor burgers

Wat: filmdebat 'Private'
Wanneer: maandag 18 april
Waar: LUX Nijmegen, Marienburg 38-39
Aanvang: 19.30uur
Entree: EUR8,- (studenten & medewerkers RUN gratis entree) Info: www.lux-nijmegen.nl
Reserveren: 0900-5894636

De film
De film (winnaar Gouden Luipaard in Locarno) toont een Palestijnse familie, waarvan het huis wordt bezet door een groep Israëlische soldaten. Beide groepen worden gedwongen samen te leven in een besloten ruimte. Het speelfilmdebuut van Saverio Costanzo is een minimalistisch psychologisch drama, geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Uniek aan deze film is de samenwerking tussen Palestijnse en Israëlische acteurs.

Het debat
Het filmdebat gaat in op de vraag wat gewone burgers van het jarenlange conflict merken; hoe gaan zij hier mee om en wat zijn de psychologische effecten van het conflict? Wat draagt deze film bij aan het begrip tussen beide bevolkingsgroepen, die normaal gesproken langs elkaar heen leven?

Deelnemers
Met Nabil Sahhar, initiatiefnemer van de Coalitie voor Vrede en lid van de Joods-Palestijnse Dialoog en Ronald Reinders, therapeut van getraumatiseerde vluchtelingen bij De Vonk. Het debat staat onder leiding van Paul Voestermans.
Aanvang 19.30 uur / entree 8 euro (studenten RUN/HAN en medewerkers Radboud universiteit gratis toegang op vertoon van collegekaart/medewerkerspas). Kaarten: 0900-5894636, info: www.lux-nijmegen.nl

In samenwerking met het Soeterbeeck programma van de Radboud Universiteit Nijmegen.
Dit debat is onderdeel van Global, een project van LUX en CIDIN over de hardnekkige dilemma's van internationale samenwerking en ontwikkeling. Dit project is mogelijk gemaakt door NCDO, HIVOS, Novib, ICCO en Cordaid.

met vriendelijke groeten,

Hedzerd de Boer
programmaker debat LUX
024-3818122
024-3556151 (rechtstreeks)
06-42458124
hedzerd@lux-nijmegen.nl
www.lux-nijmegen.nl