Ingezonden persbericht


PERSBERICHT WEEK 16

CINEMA.NL DEBAT: ALLERZIELEN

Maandag 18 april organiseren CINEMA.NL, de Louis Hartlooper Stichting en Utrechts Debatcentrum TUMULT het vijfde CINEMA.NL DEBAT . Deze keer naar aanleiding van ALLERZIELEN, een compilatie van 16 korte films gemaakt als reactie op de moord op Theo van Gogh. Na een speciale vertoning van de film om 19.30 uur volgt om 21.00 uur een gesprek met de makers. De presentatie is in handen van filmjournalist Ronald Ockhuysen. Locatie: Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht. De toegang voor het debat is vrij, entree film ¤ 7,50. Reserveren: 030-2320452.

Aanwezig zullen zijn: Mieke de Jong, scenario voor Genade, Norbert ter Hall, scenario en regie Nachtwacht, Rita Horst, regie Storm, en Michiel van Jaarsveld, scenario en regie 72 Maagden.

Het project ALLERZIELEN is een coproductie van Stichting Allerzielen, Cinema Delicatessen, NPS Televisie en het Nederlands Film Festival. Het initiatief voor de samenwerking kwam van een aantal scenarioschrijvers, die in plaats van een film over Theo van Gogh liever eenvoudige korte verhalen wilden vertellen vanaf de zijlijn. De films hebben vooral aandacht voor het verdriet, hoop en woede van de mensen op straat, van buurvrouw, toeschouwer tot trambestuurder. 'Verhalen aan de rand van de moord' zoals de Stichting Allerzielen het zelf noemt. Alle makers, waaronder Eddy Terstal, Gerrard Verhage, Ger Beukenkamp, Meral Uslu en Maria Goos (een willekeurige greep) hebben belangeloos hun bijdrage geleverd. De 16 korte films, die zijn samengevoegd tot één compilatiefilm van 90 minuten, zijn vanaf 7 april te zien in het Louis Hartlooper Complex.