Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Stadsdeel in teken van taal

De week van 18 tot en met 23 april staat helemaal in het teken van de taal. Gedurende zes dagen zijn er allerlei leuke activiteiten in Welzijnscluster het Pluspunt: Grootouders die sprookjes voorlezen, rapworkshops voor jongeren, limerickwedstrijden en nog veel meer. Zaterdag 23 april wordt er een groot debat gehouden, geleid worden door televisiepresentator en opinieleider Guilly Koster.

In deze week staan diverse activiteiten op het programma waarin verschillende aspecten van de taal aan bod komen. Een greep uit het aanbod: een informatiemarkt, voorlichtingsbijeenkomsten over taalontwikkeling, verhalenvertellers, een lezing over taal, een poëzieworkshop voor jongeren, een spelmiddag voor de kinderen en taalspelletjes voor jong en oud. De Week van de Taal is een initiatief van een aantal in het Pluspunt gehuisveste organisaties.

Debatestafette
De week zal op zaterdag 23 april feestelijk worden afgesloten met het slotdebat van de debatestafette. Het debat wordt geopend door brassband The Brotherhood. Er is een één-op-één debat voor jongeren, waarbij het publiek de beste redenaar mag kiezen. Verder geeft Mahender Autar een lezing over interculturele communicatie. Ter afsluiting van de Week van de Taal wordt de Limerickprijs uitgereikt.

Begrijpen wij elkaar?
Het slotdebat is onderdeel van de debatestafette Begrijpen wij elkaar?, voorvloeiende uit een reeks initiatieven van verschillende organisaties in Geuzenveld-Slotermeer. Vertegenwoordigers van deze organisaties voelden zich geroepen iets wezenlijks te ondernemen na de moord op Theo van Gogh. Er was een zeer succesvol debat voor vrouwen in aanwezigheid van integratieminister Rita Verdonk, een debat voor jongeren en voor ouderen. Dit jaar zullen nog meer ontmoetingen volgen.

Organisatie
De Week van de Taal wordt georganiseerd door de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Stichting Impuls, Wijkgerichte Zorg en Welzijn, Steunpunt Leefbaarheid & Veiligheid en de GG&GD Jeugdgezondheidszorg. De debatestafette wordt georganiseerd door de Stichting Buurtbelangen, Stichting Dock, Stichting Buurtbelangen, Stichting Dock, het Novacollege, Stichting de Brug, Stichting Destek, De Hippe Heks en de Openbare Bibliotheek. Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer biedt facilitaire ondersteuning. Het project Begrijpen wij elkaar wordt mede financieel mogelijk gemaakt door Poseidon, een kennisnetwerk van zes Europese steden.

Week van de Taal / Slotdebat
18 tot en met 23 april 2005
Pluspunt
Albardakade 3-9
Amsterdam

Meer informatie
Het volledige programma van de activiteiten is in de bijlagen opgenomen. Voor meer informatie over het slotdebat kunt u bellen met Margot Blom van de afdeling Promotie & Communicatie 020-88 98 139 of Marjo van der Woerd van de sector Welzijn, Onderwijs en Sport, telefoon 020-88 98 342.

Voor informatie over de Week van de Taal kunt u contact opnemen met Mariëtte Romeijn van de GG&GD, mromeijn@gggd.amsterdam.nl, op telefoonnummer 020-5555817 of Corien Tetteroo van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, c.tetteroo@oba.nl, telefoonnummer 020-6192644.

Bijlage(n):
Programma Slotdebat
Programma Week van de Taal

Gerelateerde bericht(en):
Discussie over opvoeden
Lezing Laat het van twee kanten komen