BMG NEDERLAND

Superster Ciara in Nederland

Debuutalbum van First Lady of Crunk&B wereldwijd al meer dan 2 miljoen keer verkocht.

RnB ster Ciara is vandaag, vrijdag 8 april in Nederland voor promotie van haar album Goodies. Haar eerstvolgende single 1,2 Step (featuring Missy Elliott) komt uit op 18 april. Het nummer heeft alles in zich om Ciara ook in Nederland bij het grote publiek bekend te maken.

In Nederland kan Ciara zich misschien nog enigszins anoniem bewegen op dit moment. Dat is in de Verenigde Staten zeker niet meer het geval. De 18-jarige Ciara is in record tijd uitgegroeid tot één van de grootste nieuwe namen in de muziekindustrie. Haar debuutsingle Goodies wist in de USA maar liefst 7 weken lang de nummer één positie in de Billboard top100 vast te houden en van haar gelijknamige debuutalbum zijn er wereldwijd nu al meer dan 2 miljoen verkocht!

2004 was het jaar van de introductie van Crunk. Een nieuwe muziekstroming, die een afsplitsing is van Hip Hop. De muziek wordt gekenmerkt door eenvoudige beats en riffs. Lil' Jon en de Eastsize Boys hebben deze muzieksoort in een korte tijd zeer populair gemaakt. Het woord zelf is een samenvoeging van Crazy en Drunk en bestaat pas sinds halverwege de jaren '90.

Eind vorig jaar werd er een nieuwe substroming aan toegevoegd: Crunk&B, met twee wereldhits in een leidende rol: Yeah! Van Usher én Goodies van Ciara. De single Goodies is geproduceerd door dé Crunk producer Lil Jon en het album is in z'n geheel geproduceerd door Jazzy Pha en Anthony TA Tate.

Ciara's bezoek is onderdeel van een twee weken durende promotietour door heel Europa die haar onder andere langs Engeland, Duitsland, Frankrijk en Zweden voert.


08 apr 05 13:37