Gemeente Haarlem


11 april 2005

Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persuitnodiging


MKB-leerbanenplan Haarlem

18 april 2005: Kick-off `Houd Jong Talent Binnenboord!`

Wethouder Sociale Zaken en Werkgelegenheid Pieter Barnhoorn en voorzitter Jan Vegter van MKB-Haarlem nodigen u hierbij uit voor de officiële kick-off van het MKB-Leerbanenplan Haarlem.


Datum: Maandag 18 april 2005

Tijd: 16.00 uur tot 18.30 uur
Locatie: De Gravenzaal van het Stadhuis
Adres: Grote Markt 2 Haarlem

In aanwezigheid van Staatssecretaris Marc Rutte van Onderwijs wordt het startschot gegeven van het MKB-Leerbanenplan Haarlem. Onder het motto 'houd jong talent binnenboord' werken de gemeente Haarlem, het MKB, CWI en onderwijsinstellingen voor VMBO en MBO samen om jongeren een leerbaan te bieden.

Het leerbanenproject is opgezet om jongeren een leerbaan te bezorgen waar ze ervaring en kennis kunnen opdoen. Hiermee proberen de samenwerkende partners de doorstroom naar het MBO te verbeteren, voortijdige schooluitval tegen te gaan en de oplopende jeugdwerkloosheid te bestrijden.

Wethouder Pieter Barnhoorn opent de bijeenkomst waarna ook Staatssecretaris Rutte en de voorzitter van MKB-Haarlem Jan Vegter aan het woord komen. Na ondertekening van het convenant vindt er een pittig debat plaats tussen vertegenwoordigers van schoolbesturen, wethouder van Onderwijs Maarten Divendal en enkele ondernemers.

Na het officiële deel van de bijeenkomst is er een borrel voor alle genodigden. Wij hopen de dag af te sluiten met de eerste geslaagde bemiddelingen tussen enkele jongeren en werkgevers!

---


Nadere informatie voor de pers:

U bent van harte uitgenodigd om bij de kick-off `Houd Jong Talent Binnenboord!`aanwezig te zijn. Vanaf 16.00 uur worden de genodigden ontvangen in de Gravenzaal van het Stadhuis aan de Grote Markt. Om 16:30 start het officiële programma.


Voor aanmelding en meer informatie kunt u contact opnemen met Daphne Sijmonsbergen, communicatieadviseur Publieksdienst gemeente Haarlem,
tel. 023-511 44 83 of dsijmonsbergen@haarlem.nl

sector Publieksdienst
Daphne Sijmonsbergen, communicatieadviseur
023-5114209
023-5115171
dsijmonsbergen@haarlem.nl
---- --