Gemeente Heerenveen

Himmelwike in de gemeente Heerenveen: Kinderen ruimen komende week zwerfafval op!

11/04/2005

Van maandag 18 april t/m 22 april aanstaande gaan 1350 kinderen van in totaal 22 basisscholen uit de gemeente Heerenveen op pad om zwerfafval in wijken en dorpen te verzamelen. Dit alles is in het kader van de Himmelwike 2005 die gezamenlijk met Omrin, Arqin, Woonbedrijf en stichting Caleidoscoop wordt georganiseerd.

Zwerfvuil blijft een hardnekkig probleem. Veel mensen nemen niet de moeite om verpakkingen, blikjes, flesjes, papiertjes in een afvalbak te gooien. Zwerfvuil belandt daardoor op straat, langs de kant van de weg of tussen de struiken. Maar gelukkig wordt de aandacht voor zwerfvuil steeds groter. Denkt u maar eens aan de campagne: Nederland Schoon! Ook de Himmelwike geeft een belangrijke impuls om juist de toekomstige volwassenen bewust te maken dat het belangrijk is de leefomgeving in wijk of dorp schoon te houden.

De start van de Himmelwike wordt gegeven door wethouder Buwalda bij basisschool De Ljepper aan de Tureluurstraat in Heerenveen. Om 09.00 uur geeft hij de aftrap voor de Himmelwike.

Voor meer informatie over de Himmelwike is een vernieuwde website beschikbaar: www.himmelwike.nl