Gemeente Bedum


12 april 2005

Op maandag 18 april aanstaande wordt een begin gemaakt met de aanleg van een rotonde in de Groningerweg/Waldadrift/Boterdiep Oz in Bedum. De rotonde maakt deel uit van een aantal werken dat vooral tot doel heeft de ontsluiting van het huidige bedrijventerrein en het nieuwe Bedrijvenpark Boterdiep te verbeteren. De aanleg van de rotonde heeft gevolgen voor de verkeersafwikkeling in Bedum. Een deel van de Waldadrift tussen De Zwaan en de Groningerweg - zal worden gestremd. De stremming en de omleidingen duren ongeveer drie maanden.

De aanleg van de rotonde aan de zuidkant van het dorp Bedum heeft tot gevolg dat verkeer van en naar het oosten (richting N46 en Sint Annen/Ten Boer) deels door het centrum van Bedum moet worden geleid. Het verkeer moet vanaf de Waldadrift via de Schoolstraat en de Molenweg naar Boterdiep Oz rijden. Voor noord-zuidverkeer zullen de werkzaamheden geen gevolgen hebben: de route Boterdiep Oz-Groningerweg blijft voor autoverkeer beschikbaar. Fietsers zullen ook geen gebruik kunnen maken van het fietspad langs de zuidkant van de Waldadrift. Het fietsverkeer wordt vanaf de Waldadrift via De Zwaan en De Drie Rozen naar Boterdiep Oz geleid. De omleidingroutes voor automobilisten en fietsers zullen door middel van bebording worden aangegeven.

Parallel aan de aanleg van de rotonde wordt gewerkt aan een nieuwe brug over het Boterdiep ter hoogte van de aan te leggen rotonde. Deze brug de nYe Klap- wordt naar verwachting in juli van dit jaar opgeleverd. Het bouwrijp maken van het nieuwe Bedrijvenpark Boterdiep is momenteel in volle gang. Verwacht wordt dat er in de loop van dit voorjaar gebouwd kan gaan worden.