SP Tilburg


Tilburg, 12 april 2005

De Rooien komen!

Het lijkt wel een invasie. Op 18 april is SP Tweede-Kamerlid Agnes Kant in Tilburg, een dag later SP senator Tiny Kox en op 26 april SP coryfee Remi Poppe. En lokale SP'ers leggen ondertussen wijkbezoeken af in het Centrum, Goirke, Hasselt, Hoefstraat, Groeseind en de Bouwmeesterbuurt.

Tweede-Kamerlid Agnes Kant komt op maandag 18 april naar Tilburg en gaat dan met CDA'er Aart Mosterd in debat over de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Het is de vraag of gemeenten daar klaar voor zijn en hoeveel van het benodigde budget zij uit 'Den Haag' meekrijgen. Het debat wordt gehouden in de aula van het Elisabeth Ziekenhuis en begint om 20.00 uur. De avond zal worden ingeleid door Stefan van Erp, een zorg-deskundige van het onderzoeksbureau PON in Tilburg.

Op dinsdagavond 19 april, van 20.00 tot 22.00 uur gaat SP senator Tiny Kox in debat met Nico Roos (hoogleraar Universiteit Maastricht en oprichter van NederlandNEEderland) en Nel van Dijk (directeur Instituut Publiek en Politiek) over de Europese grondwet. Locatie: Theater De Nieuwe Vorst, Willem II straat 49. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis. Meer info over de Europese grondwet vind je op www.europa.sp.nl

Op dinsdagavond 26 april is Remi Poppe voormalig SP-kamerlid gast op een SP discussieavond aan de Piushaven 29. Remi spreekt dan over het volkshuisvestingsbeleid. Aan bod komen onder anderen de lopende concrete Tilburgse SP-anti-sloop-acties, de convenantsonderhandelingen van B&W en de wooncorporaties en de nieuwe landelijke wetgeving. Tijdens de discussie zal het rapport van André Thomnsen aan bod komen dat is te downloaden (pdf) op www.tilburg.sp.nl.

Meer info: www.tilburg.sp.nl

---- --