Gemeente Enschede

Enschedese scholier aanwezig op conferentie âBuild bridges, not wallsâ

dinsdag 12-04-2005

Van 18 tot 23 april a.s. vindt een internationale bijeenkomst plaats in de Noorse gemeente Drammen. Belangrijk onderdeel van deze bijeenkomst is de vierde jeugdconferentie 'International Human Rights School'. Onder het motto "Build bridges, not walls" worden thema's als democratie, mensenrechten en globalisering onder de loep genomen.

De gemeenten Drammen en Enschede nemen, samen met vier andere Europese gemeenten, deel aan het EU-project "Vitalizing city centres through Integrated Spatial Planning" (VISP). Vanuit dit project is aan Enschede een subsidie toegekend voor de revitalisering van de wijk Dolphia en de integratie van Dolphia en nieuwbouwwijk Eschmarkerveld. Door deel te nemen aan VISP deelt Enschede kennis en ervaringen met vijf partnergemeenten uit Noorwegen, Zweden, Duitsland, België en Engeland.

Namens elk van deze gemeenten neemt één scholier deel aan de 'International Human Rights School'. Daarnaast komen er scholieren uit de Verenigde Staten en Bosnië-Herzegovina. Allen zijn ze tussen 14 en 18 jaar.

De Human Rights School is een combinatie van presentaties, workshops, discussies en excursies met als doel van gedachten te wisselen over bovengenoemde thema's en deze in een internationaal perspectief te plaatsen.

De 17-jarige Enschedeër Aartjan Rückert neemt namens Nederland deel aan de Human Rights School. Hij is scholier aan het Stedelijk Lyceum locatie Kottenpark en zit in 5 Atheneum. Hij verblijft de hele week in een Noors gastgezin. "Een beetje vermoeiend misschien, de hele week engels praten. Maar wel ontzettend leuk om met andere jongeren uit verschillende landen een week op te trekken."


---