Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

==Onderwijsinnovatie, een taak van de overheid?
==Debat en aanbieding slotpublicatie nl.tree aan Medy van der Laan ==Maandag 18 april 2005 | 15:00 uur tot 18:00 uur | Haagse Lobby, Stadhuis Den Haag

Graag nodigen wij u namens de eigenaren van nl.tree, de gezamenlijke kabelexploitanten, vertegenwoordigd door Jos Molenkamp (voorzitter van de RVC van nl.tree) uit om de aanbieding van de publicatie en het debat bij te wonen. U kunt zich aanmelden door een mail met uw contactgegevens te sturen aan info@epn.net.

Frontbenchers tijdens het debat:
Toine Maes, directeur Kennisnet
Leo Lenssen, ASA ROC, adviseur en publicist
Peter Verberg, directeur basisschool Rijnsweerd
Mees van Krimpen, directeur ICT op school

Panelleden o.a.:
Ursie Lambrechts, Tweede Kamerlid voor D66, (ovh)
Jos Molenkamp, directeur Casema

Onderwijsinnovatie gebeurt niet vanzelf. Welke rol spelen overheid, scholen en educatieve uitgeverijen bij de vernieuwingen in het onderwijs? En welke rol zouden de verschillende organisaties en instanties moeten spelen?

Nl.tree sloot in de periode eind 1999 tot mei 2002 alle onderwijsinstellingen aan op Kennisnet, maar aansluiting op internet betekent nog niet dat de noodzakelijke vernieuwingen in het onderwijs als vanzelf zullen volgen.

Met een laatste publicatie, waarin enkele betrokkenen aan het woord komen, wordt de rol van nl.tree binnen Kennisnet afgerond. Een centrale vraag blijft: heeft de overheid nog een rol te vervullen bij onderwijsinnovatie?

EPN organiseert op maandag 18 april 2005 van 15:00 uur tot 18:00 uur een bijeenkomst in de Haagse Lobby (Stadhuis Den Haag) voor deskundigen van overheid, politiek, bedrijfsleven, maatschappelijk middenveld en culturele sector, waarin een antwoord wordt gezocht op bovenstaande vraag. Tijdens de bijeenkomst wordt de in opdracht van nl.tree samengestelde publicatie 'De integratie van ICT in het onderwijs, een terugblik en vooruitblik op Kennisnet' aangeboden aan staatssecretaris Medy van der Laan.

Voor het programma van de bijeenkomst en de routebeschrijving zie: http://www.epn.net/index.php?option=com_events&task=view_detail&Itemid%20=37&agid=19&year=2005&month=04&day=18.

Met vriendelijke groet,

EPN
Denkdenk Ict, Toekomst en Samenleving | 070-4277622 | Contactpersoon: Jasmijn Snoijink (jasmijn.snoijink@epn.net)