Gemeente Schiedam


Commissie Beheer en Middelen vergadert

Op maandag 18 april 2005, aanvang 20.00 uur, Stadserfcomplex, Aleidazaal, Stadserf 1, Schiedam.

De vergadering is openbaar. Voorzitter deze avond is het raadslid M.Houtkamp (plaatsvervangend commissievoorzitter).

Onderwerpen op de agenda zijn onder meer:

Financiële positie gemeente Schiedam

Het college heeft op 31 maart 2005 een persbericht uitgebracht waarin o.a. staat dat het college zich zorgen maakt over de financiële positie van Schiedam: bezuinigingen worden mogelijk niet gerealiseerd, de ontwikkeling van de reserves gaat de verkeerde kant op. Verschillende commissieleden willen opening van zaken. Er is gevraagd om een notitie, de commissie wil daarover praten met de wethouder van Financiën.

Erfpachtbeleid

Er zijn twee aanleidingen om dit onderwerp te agenderen: op 14 april verschijnt het rapport van de erfpachtcommissie van het CDA (commissie Rosman) en in eerdergenoemd persbericht geeft het college aan te komen met gewijzigde voorstellen voor het grondbeleid; o.a. om de omzetting van erfpacht in eigendom te bevorderen. De commissie wil hierover van gedachten wisselen.

Vernieuwde Stad

Naar aanleiding van perspublicaties over dit onderwerp waarin collegeleden worden aangehaald, hebben de PvdA-commissieleden gevraagd dit onderwerp te agenderen.

Andere agendapunten

Andere agendapunten die verband houden met de gemeentelijke financiën, maar dan voor een deel in technische zin, zijn: het controleprotocol, de instelling van een auditcommissie, de reactie van het college op de managementletter (interim-controle van de jaarrekening) en de eerste algemene begrotingswijziging 2005. Ook aan de orde komt de discussie over de doorontwikkeling van de ambtelijke organisatie.

De vergaderstukken liggen ter inzage bij het Gemeentelijk Informatiepunt in de Stadswinkel. De complete agenda kunt u vinden op www.schiedam.nl.
Inspreken bij agendapunten is in de regel mogelijk, echter niet bij het verslag en de voortgangslijst. Ook is er een rondvraag voor het publiek, waarin zaken aan de orde kunnen worden gesteld die niet op de agenda staan maar wel tot het werkterrein van de commissie behoren.

Informatie bij J. Gordijn, tel.: (010) 2465788, e-mail: j.gordijn@schiedam.nl , secretaris van de commissie Beheer en Middelen.