---


---

Vertrek Special Forces naar Afghanistan

14-4-2005 12:42:00

De hoofdmacht van de Nederlandse Special Forces die naar Afghanistan worden uitgezonden, vertrekt maandag 18 april vanaf de vliegbasis Eindhoven. Minister van Defensie Henk Kamp zal hierbij aanwezig zijn en de militairen vooraf toespreken. De SF-eenheid neemt de komende maanden deel aan de Operatie Enduring Freedom'. Ze draagt hiermee bij aan de wederopbouw van Afghanistan en de strijd tegen terrorisme.

Het Nederlandse aandeel in Operatie Enduring Freedom' bestaat allereerst uit 165 man van de Special Forces. Het grootste deel daarvan is afkomstig van het Korps Commandotroepen, aangevuld met specialisten van het Korps Mariniers. Deze eenheid wordt ondersteund door een uit 85 militairen bestaand helikopterdetachement van de Koninklijke Luchtmacht met Chinook transporthelikopters.

De regering heeft de inzet van Nederlandse Special Forces in Afghanistan op 25 februari jl. bekend gemaakt. De bijdrage is voor de duur van een jaar. Eerder droeg Nederland al aan 'Enduring Freedom' bij met diverse marineschepen en F-16's.