Stadsdeel Zeeburg

Javastraat wordt opgeknapt

De Javastraat wordt opgeknapt. Het winkelgebied tussen het Javaplein en de Celebestraat krijgt dit voorjaar nieuw meubilair, zoals fietsnietjes, banken, afvalbakken, boomkorven en lantaarnpalen van dezelfde soort, kleur en hoge kwaliteit. Al het straatmeubilair wordt zoveel mogelijk bij elkaar geplaatst, zodat er meer ruimte op de stoepen overblijft voor de voetgangers.

Stadsdeelwethouder Jan Hoek is blij te melden dat de verbetering van de kwaliteit van de openbare ruimte in de Javastraat nu ter hand kan worden genomen. De volgende stap is de herinrichting. Het nieuwe straatmeubilair kunnen we dan opnieuw gebruiken in de vernieuwde Javastraat.

Op maandag 18 april 2005 begint stadsdeel Zeeburg met het opruimen van overtollig en verouderd meubilair. Vervolgens wordt nieuw meubilair geplaatst. Verder komen er 2 parkeerplaatsen bij in de Javastraat. Ook wordt de straatverlichting verbeterd. De Javastraat krijgt twee keer zoveel hangende verlichting. Daarnaast worden nieuwe lantaarnpalen geplaatst. De extra verlichting zorgt voor een beter zicht in de avonduren. Na afloop van de werkzaamheden krijgt de Javastraat een schoonmaakbeurt als afsluiting van de grote voorjaarsschoonmaak.