Gemeente Rotterdam

15 april 2005

Persuitnodiging

Persuitnodiging opening JONG (jeugdgezondheidszorgcentrum

Op maandag 18 april a.s. vindt de opening plaats van de eerste JONG, het nieuwe jeugdgezondheidszorgcentrum, aan de Duivenvoordestraat 65 in Rotterdam. Tijdens de opening zullen onder andere de wethouder van Veiligheid en Volksgezondheid Marianne van den Anker en wethouder van Onderwijs en Integratie Leonard Geluk spreken.

JONG is een laagdrempelige en herkenbare voorziening binnen de deelgemeente voor ouders, jeugd en medeopvoeders. Een plek waar zorg, informatie en advies over opvoeding voor jeugd en ouders bij elkaar komen. Ouders komen hier ook voor hun reguliere bezoeken aan de jeugdgezondheidszorg. Het belangrijkste doel is om binnen de preventieve zorg tot een geïntegreerde aanpak te komen waardoor signalen adequater kunnen worden opgepakt. Als officiële start van de JONG ondertekenen de GGD Rotterdam e.o., Consultatiebureau Ouder & Kind en Bureau Jeugdzorg een samenwerkingsafspraak.

Monitoring van de jeugd staat op dit moment sterk in de aandacht. Het is een hulpmiddel bij het vroegtijdig signaleren van problemen. Wethouder Van den Ankers ondersteunt daarom ook van harte Het Erasmus Medisch Centrum dat het project Geration R heeft ontwikkeld, waarvoor op deze ochtend een convenant met de gemeente wordt ondertekend. In Generation R worden kinderen gevolgd vanaf enkele maanden voor hun geboorte tot hun 18e levensjaar.

Het programma ziet er als volgt uit:

9.30 uur ontvangst
10.00 uur JONG in beeld (speeches, interviews en ondertekening) 10.30 uur officiële opening en onthulling
10:40 uur Wethouder Van den Anker over Generation R 10.50 uur Afsluiting met rondleiding
11.00 uur Einde programma

Wilt u aanwezig zijn tijdens de opening, laat dit ons weten. Dat kan door een mail te sturen naar koenraatsi@ggd.rotterdam.nl. Graag tot ziens op maandag 18 april.

GGD Rotterdam e.o. Consultatiebureau Ouder & Kind Bureau Jeugdzorg

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam