Politie Gelderland-Zuid

Poging tot doodslag in Opsporing Verzocht

Nijmegen 15-04-2005 - (09)

De vrouw die zondagavond 20 maart, de zondag voor het paasweekend, in haar woning door een onbekende man zodanig werd belaagd dat zij voor haar leven vreesde, doet in de uitzending van Opsporing Verzocht maandagavond 18 april zelf gedeeltelijk verslag van hetgeen haar is overkomen.

Zij kwam zondagavond rond 23.15 uur aan op het centraal station in Nijmegen, pakte haar fiets en fietste naar haar woning in de wijk Grootstal. Op een gegeven moment had zij in de gaten dat zij gevolgd werd door een man op een scooter. Hij viel haar lastig en thuisgekomen, zag hij kans ook de woning van de vrouw binnen te dringen. In de woonkamer gooide hij de vrouw op de grond en bemoeilijkte haar ademhaling zodanig dat zij dreigde te stikken. Op een gegeven moment slaagde zij erin toch om hulp te roepen. Daarop kwamen haar zus en een vriendin op het tumult af waarna de man de woning uitrende en op zijn scooter wegreed.

In de uitzending van Opsporing Verzocht van maandagavond 18 april wordt een reconstructie van deze poging tot doodslag getoond evenals de compositietekening van de verdachte zoals die onder "Opsporingberichten" in een eerder bericht op de site van de politie Gelderland-Zuid te vinden is. Voorts wordt een oproep gedaan aan getuigen die iets van het voorval hebben gezien, om zich te melden waarbij een speciaal telefoonnummer wordt bekendgemaakt.

Het is natuurlijk ook mogelijk om de politie Gelderland-Zuid te bellen op 0900-8844 of, indien u anoniem informatie wenst te verstrekken, via Meldt Misdaad Anoniem op 0900-7000