Gemeente Dordrecht


---

Transvaalstraat drie maanden gesloten voor alle verkeer

Werkzaamheden onderdeel van verbetering bereikbaarheid centrum voor bus en fiets

Theo Venhovens

In verband met werkzaamheden is de Transvaalstraat vanaf 18 april voor alle verkeer afgesloten. De werkzaamheden zullen drie maanden in beslag nemen. De straten A. van Altenastraat en de Anthonie Camerlingstraat zijn tijdens van de werkzaamheden alleen toegankelijk vanaf de Toulonselaan. Tussen de Oranjevrijstraat en de Chr. De Wetstraat wordt een tijdelijke verbinding gemaakt, zodat ontsluiting kan blijven plaatsvinden.
Tijdelijke maatregelen
Het verkeer dat de stad uit gaat wordt omgeleid via de Toulonselaan - Krommedijk. Verkeer dat de stad in komt wordt via de Krommedijk - Oranjepark geleid. De wegomleidingen zijn ook te vinden op de website van de gemeente: www.dordrecht.nl/bereikbaarheid.

Verbeteren toegankelijkheid voor bus en fiets.
De werkzaamheden vinden plaats in het kader van de verbetering van de toegankelijkheid van de binnenstad voor busverkeer en fietsers van en naar Dubbeldam en Stadspolders. Het zogenaamde VOS (verbinding oostelijke stadsdelen) project. Eerder al zijn de provinciale weg en de op en afritten van de N3 aangepast. De komende jaren worden de wegvakken bij de spoorwegovergang Krommedijk, de Crayensteynstraat, en de spoorwegovergang Reeweg-oost verbeterd.

Naast de aanleg van een fietspad en het verbeteren van het profiel van de weg, worden ook bomen aan de zuidzijde van de Transvaalstraat geplaatst.

Redactie
Theo Venhovens
communicatie

telefoon 078 6398929

email tjpm.venhovens@dordrecht.nl

Informatie
Ray Westerhuis
ingenieursbureau
telefoon 078 6396725