Gemeente Bladel


Inspraakprocedure bouwproject Locatie Coppens te Hoogeloon

Na uitvoerig overleg met buurtbewoners, de Dorpsraad Hoogeloon en de toekomstige bewoners is een inrichtingstekening met verkavelingsplan uitgewerkt voor de invulling van de locatie waar voorheen mengvoederbedrijf Coppens was gevestigd in Hoogeloon. Op 18 april start de wettelijk verplichte inspraakprocedure. Van 18 april tot en met 17 mei 2005 is er gelegenheid om schriftelijk of mondeling te reageren op het plan. Het nieuwe plan past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Het voornemen is om met toepassing van een vrijstelling conform artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening aan de realisering van dit project medewerking te verlenen. Dit project wordt ook in het nieuwe bestemmingsplan Kom Hoogeloon opgenomen.

Het project

Het project bestaat uit 26 woningen voor starters en senioren. Er worden zowel koop- als huurwoningen gebouwd. Woningstichting De Zaligheden zal verhuurd de woningen. Het project wordt ontsloten door de aanleg van een nieuwe weg die de Hoofdstraat met de Brouwerstraat verbindt. Centraal in het gebied wordt een speelterrein c.q. groenplek aangelegd met een oppervlakte van circa 1.200 m2. Er wordt verder gezorgd voor voldoende parkeerruimte. In het plan is rekening gehouden met de mogelijke bouw van een multifunctionele accommodatie met parkeerruimte en de bouw van nog eens 8 woningen in de toekomst.

Inspraak en informatie

Het gemeentebestuur wil voor dit project vrijstelling verlenen op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Voordat de vrijstellingsprocedure start, krijgt iedereen gelegenheid om een inspraakreactie te geven op het plan. De stedenbouwkundige inrichtingstekening met verkavelingsopzet ligt ter inzage bij gemeenschapshuis D'n Anloop en bij de Centrale Balie in het gemeentehuis te Bladel. De tekening van het plan hangt in de informatieruimte in de hal van het gemeentehuis.

Tot uiterlijk 17 mei 2005 kunt u zowel mondeling als schriftelijk een inspraakreactie kenbaar maken. Een mondelinge reactie kunt u doorgeven aan de Centrale Balie. Een schriftelijke reactie kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 5530 AA te Bladel. Indien te kennen wordt gegeven behoefte te hebben aan een nader mondeling overleg met de gemeente zal hiervoor de gelegenheid worden geboden. Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met de heer F. Oomen (projectleider) tel. 0497 - 361689.


---