Gemeente Bladel


Inspraakprocedure woningbouw Kasteellaan te Hapert

Achter Nieuwstraat 10 t/m 14 in Hapert, georiënteerd op de Kasteellaan, zijn plannen om 4 woningen voor particulieren te bouwen. Het nieuwe plan past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Vooruitlopend op het nieuwe bestemmingsplan Park Hapert is het college van burgemeester en wethouders voornemens om voor de woningbouwmogelijkheid in de achtertuin van Nieuwstraat 12 met toepassing van een vrijstellingsprocedure conform artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening mee te werken. Voordat de officiële vrijstellingsprocedure wordt opgestart wordt aan iedereen de gelegenheid geboden om op het voorontwerp bestemmingsplan voor 4 woningen aan de Kasteellaan in te spreken. Van 18 april tot en met 17 mei 2005 is er gelegenheid om schriftelijk of mondeling te reageren op het plan. Dit project wordt na het succesvol doorlopen van de vrijstellingsprocedure in het nieuwe bestemmingsplan Park Hapert opgenomen.

Het project

Het project bestaat uit 4 woningen voor particulieren. De goothoogte bedraagt niet meer dan 4,5 meter en de nokhoogte bedraagt niet meer dan 8 meter. De woningen kunnen zowel vrijstaand als halfvrijstaand worden gebouwd. De nieuwe woningen worden ontsloten over de Kasteellaan, in de richting van de Arnold van Rodelaan. Bij het bepalen van de bouwlocatie van de woningen is rekening gehouden met het behoud van de bomenrij langs de Kasteellaan.

Inspraak en informatie

Het college van burgemeester en wethouders wil voor de realisering van één van de vier woningen (achtertuin Nieuwstraat 12) vrijstelling verlenen op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Voordat de vrijstellingsprocedure start, krijgt iedereen gelegenheid om een inspraakreactie te geven op het plan. De voorontwerpbestemmingsplankaart, -voorschriften en -toelichting liggen samen met de ontwerptekening van de woning in de achtertuin van Nieuwstraat 12 ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis te Bladel.

Tot uiterlijk 17 mei 2005 kunt u zowel mondeling als schriftelijk een inspraakreactie kenbaar maken. Een mondelinge reactie kunt u doorgeven aan de Centrale Balie. Een schriftelijke reactie kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 5530 AA te Bladel. Als de behoefte bestaat aan een nader mondeling overleg met de gemeente wordt hiervoor de gelegenheid geboden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. van Gerwen van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken, tel. 361687.
---