Politie Groningen

Persberichten maandag 18 april 2005

Provincie Groningen 18-04-2005 -

Groningen: snelheidscontrole
De politie heeft zondag één snelheidscontrole gehouden. Weg der Verenigde Naties: zondagochtend- en middag, aantal geregistreerde voertuigen: 2000, aantal overtredingen: 270, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen: al gaat de leugen nog zo snel....
De politie heeft zondagochtend op de Noorderhaven een 19-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor het opgeven van een valse naam. De jongen trok, rijdend in een auto, de aandacht van de politie. Op de Noorderhaven werd de Stadjer gecontroleerd. Hij bleek zijn rijbewijs niet bij zich te hebben. Bij het opgeven van zijn personalia twijfelden de agenten aan de juistheid hiervan. Op het politiebureau stelde de verdachte nog tweemaal zijn echte naam en adres bij. Uiteindelijk wisten de dienders na een kort onderzoek de ware identiteit van de jongen vast te stellen. De 19-jarige kreeg bekeuringen uitgereikt voor het meerdere malen opgeven van een valse naam, voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het niet bij zich hebben van een identificatiebewijs. Na verhoor mocht de jongen het politiebureau verlaten.

Groningen: snelle rijders moeten rijbewijs inleveren
Bij een snelheidscontrole heeft de politie zondagmiddag- en avond van twee autobestuurders het rijbewijs ingevorderd. Van een 61-jarige man uit Leek werd zondagmiddag op de Europaweg de snelheid gemeten. De Leekster reed 108 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Hij reed hiermee 58 km/uur te hard. Een 20-jarige man uit Groningen reed 126 km/uur op de Beneluxweg, waar 70 km/uur. De Stadjer overschreed hiermee met 56 km/uur de maximum toegestane snelheid. Beide snelle rijders moesten hun rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Muntendam: cafébezoeker aangehouden
Aan de Middenweg in Muntendam heeft de politie zondagnacht een 32-jarige inwoner van Eexterveenschekanaal aangehouden. De man had een café bezocht en was er uit gezet wegens aanhoudend vervelend gedrag. Hij keerde enige tijd later terug met een metalen buis en begon daarmee tegen de ruiten van het café te slaan. Die hielden stand maar er ontstond wel schade aan een muurplaat. De politie werd gewaarschuwd en agenten hielden de man, die onder invloed van alcohol verkeerde, aan voor openbare dronkenschap. De verdachte vernielde tijdens de rit naar het politiebureau een stoel in een politieauto. Hij is ingesloten.

Winschoten: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zondagnacht aan Zuiderveen in Winschoten een 34-jarige automobilist uit Sappemeer aangehouden. Bij een politiecontrole bleek de man te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse
1.42 promille alcohol uitwees. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd.

Westerbroek: rijbewijs kwijt na te hard rijden
De politie heeft zondagavond het rijbewijs van een 20-jarige automobilist uit Winschoten ingevorderd. De man reed over de A7 in de richting van Groningen toen, ter hoogte van Westerbroek, zijn snelheid door een onopvallende auto van de politie werd gemeten. De man reed 174 km per uur. Hij werd staande gehouden en kreeg een bekeuring voor te hard rijden. Zijn rijbewijs moest hij direct inleveren.

Delfzijl: dronken man aangehouden
Een 36-jarige man uit Delfzijl is zondagavond door de politie aangehouden bij zijn woning aan Zaaibak in Delfzijl. De man, die merkbaar onder invloed van alcohol verkeerde, kreeg om onduidelijk reden ruzie met een buurvrouw die uiteindelijk uitmondde in een kort handgemeen. De verdachte sloeg tijdens die ruzie een ruit van zijn eigen woning stuk. De politie werd gebeld en de man kreeg, omdat hij de ruit zelf had vernield, de raad van de agenten de ruit zelf af te dichten en niet de woningbouwvereniging te bellen. De politiemensen trokken zich terug maar enige tijd later driegde de situatie weer uit de hand te lopen. De politie ging opnieuw naar de Zaaibak en werden daar bedreigd door de verdachte. Die werd daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man is ingesloten. De rust keerde daarna ook aan der Zaaibak weer.

Snelheidscontroles regio: zondag
Niezijl: Rijksstraatweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 1640 voertuigen, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 100 km.
Bedum: N46 (Eemshavenweg)
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 597 voertuigen, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 135 km.
Ten Boer: Provincialeweg N360
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 1000 voertuigen, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 119 km.
Holwierde: Rijksweg N33
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 920 voertuigen, aantal overtredingen: 54, hoogst gemeten snelheid: 117 km.
Vlagtwedde: Weenderstraat
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 383 voertuigen, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: 74 km.
Stadskanaal: Navolaan
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 80 voertuigen, aantal overtredingen: 1, (hoogst) gemeten snelheid: 69 km.
Scharmer: Hoofdweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 392 voertuigen, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: 79 km.
Wildervank: Rijksweg N33
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 780 voertuigen, aantal overtredingen: 59, hoogst gemeten snelheid: 185 km.