Stad Utrecht 09.40 uur

Utrecht 18-04-2005 - Nieuwsberichten district Stad Utrecht

Snelheidsovertreder raakt rijbewijs kwijt

UTRECHT De politie heeft zaterdagavond een 38-jarige inwoner van Amsterdam van de rijksweg A2 gehaald omdat hij daar met een snelheid van 173 kilometer per uur over de weg reed.

Hiermee overschreed hij de toegestane maximum snelheid met meer dan 50 kilometer per uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man wilde zijn auto niet laten staan en werd later wederom gezien toen hij als bestuurder zijn weg vervolgde. De man kreeg vervolgens nog een proces-verbaal voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. In overleg met justitie werd de auto geparkeerd in de directe omgeving en de sleutel meegenomen naar het politiebureau.

Mannen aangehouden voor diefstal uit auto

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen, om 09.30 uur, twee mannen aangehouden omdat zij verdacht werden van betrokkenheid bij een inbraak in een auto op de Vasco da Gamalaan.

Getuigen meldden dat de verdachten waren weggereden in een auto en gaven het kenteken door. Een surveillance-eenheid zag de auto rijden op de Trumanlaan en gaf de bestuurder een stopteken op de Bernadottelaan. De beide inzittenden, een 35- en 26-jarige Utrechter, werden aangehouden en voor verhoor ingesloten aan het politiebureau. In de auto van de verdachten werden goederen aangetroffen die afkomstig waren uit de auto van de aangever.

Dodelijk verkeersongeval

UTRECHT Op zondagmiddag, om 13.20 uur, vond op de Utrechtseweg, ter hoogte van het NS-station Terwijde, een dodelijk verkeersongeval plaats.

Een 51-jarige bestuurder van een motorfiets was bij het nemen van een bocht naar rechts onderuit gegaan en tegen twee tegemoetkomende personenautos aangegleden. Hierbij liep de motorrijder, een inwoner van Vleuten, zwaar hoofdletsel op waardoor hij ter plaatse overleed.

De Regionale Verkeersdienst van de politie Utrecht stelde een onderzoek in.

Jongen aangehouden

UTRECHT - Op zondagavond heeft de politie een 13-jarige jongen uit Utrecht aangehouden. Hij zat als bijrijder in een gestolen auto.

Omstreeks 17.30 uur zagen agenten de ontvreemde personenauto met hoge snelheid over de Moezeldreef rijden. Hierop gaven zij de bestuurder een stopteken. Deze werd genegeerd. De bestuurder reed vervolgens met hoge snelheid de Jacoba van Beierendreef op en ging rechtsaf de Katherijn van Leemputdreef op. Hier stapten de bestuurder en zijn inzittende uit en zetten het op een rennen. De 13-jarige bijrijder had zich verstopt achter een auto op de Jacoba van Beierendreef en kon worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. De bestuurder is nog onbekend. Het onderzoek naar hem wordt voortgezet.

Man aangehouden

UTRECHT - In de nacht van zondag op maandag is een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden.

Omstreeks 04.35 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een beveiligingsmedewerker een man had aangehouden die zich verdacht ophield op een bedrijventerrein aan de Johan van Oldenbarneveltlaan. Ter plaatse gekomen troffen de politieagenten tijdens de fouillering meerdere inbrekerswerktuigen aan. De 21-jarige man uit Utrecht is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Te diep in het glaasje gekeken

UTRECHT - In de nacht van zondag op maandag is een 45-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 03.35 uur werd de man gecontroleerd op het Europaplein. De blaastest op straat gaf aan dat de man te diep in het glaasje had gekeken. Hierop is hij aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 355 ug/l uit. Dit is ruim anderhalf keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.