CPNB


Gedichten 4 en 5 mei in unieke bundel
`De verleden tijd van vrede - Als vrijheid een weg is'

14 april 2005
Klik op het omslag voor een grotere weergave Klik op het omslag voor een grotere weergave

Ter gelegenheid van het lustrum zestig jaar bevrijding verschijnt dit jaar een unieke gedichtenbundel getiteld De verleden tijd van vrede - Als vrijheid een weg is.

Deze gezamenlijke uitgave van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de Stichting CPNB bevat gedichten die de afgelopen tien jaar op uitnodiging van het Nationaal Comité zijn geschreven door gerenommeerde dichters én prijswinnende gedichten die jongeren de afgelopen jaren hebben gemaakt. De bundel komt tegemoet aan de behoefte aan poëzie bij de vele herdenkingen en vieringen in het land rondom 4 en 5 mei.

De fraai uitgevoerde bundel die `omkeerbaar' is, bevat twee delen. Het ene deel getiteld De verleden tijd van vrede bevat de gedichten van de gerenommeerde dichters. Het andere deel getiteld Als vrijheid een weg is bestaat uit gedichten van jongeren die zij maakten voor het project `Dichter bij 4 mei'. Al deze gedichten zijn eerder voorgedragen tijdens de Nationale Herdenking in De Nieuwe Kerk en op de Dam in Amsterdam en bij andere herdenkingsplechtigheden in het land.

In de bundel werk van onder anderen: Jana Beranóva, Marion Bloem, Louise Broekhuysen, Remco Campert, Remco Ekkers, Anna Enquist, Karel Eykman, Eva Gerlach, C.O. Jellema, antoine de kom, Gerrit Komrij, Rutger Kopland, Gerrit Kouwenaar, Ted van Lieshout, K. Michel, Huub Oosterhuis, Ankie Peypers, Toon Tellegen, Willem van Toorn, Leo Vroman en Rogi Wieg.

De verleden tijd van vrede - Als vrijheid een weg is ISBN 90 5965 022 0
72 blz.
Verkoopprijs EUR 10,-
Vanaf 15 april 2005 verkrijgbaar in de boekhandel

4 en 5 mei-lezingen
Naast de gedichtenbundel De verleden tijd van vrede - Als vrijheid een weg is, is vanaf 6 mei ook het boekje met de 5 mei-lezing Aan de vrijheid verplicht van de Prins van Oranje en de 4 mei-voordracht Ons aller geheugen van Bernlef in de boekhandel verkrijgbaar.

Aan de vrijheid verplicht - Ons aller geheugen
ISBN 90 5965 024 7
36 blz.
Verkoopprijs EUR 7,50
Vanaf 6 mei 2005 verkrijgbaar in de boekhandel

De verleden tijd van vrede - Als vrijheid een weg is en Aan de vrijheid verplicht - Ons aller geheugen zijn gezamenlijke uitgaven van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).