Politie Hollands Midden

Datum: 18 April 2005

(

Katwijk Onder invloed rijden

De politie controleerde op zondag 17 april rond 02.35 uur op de Koningin Wilhelminastraat een 18-jarige snorfietsster uit Katwijk. Zij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De politie hield haar aan en nam aan het bureau een ademanalyse van haar af. De uitslag daarvan was 695 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Lisse Rijden onder invloed De politie heeft zaterdag 16 april, omstreeks 00.20 uur, op de 2e Poellaan naar aanleiding van een melding een bestuurder van een personenauto aangehouden. De man, een 33-jarige man uit Lisse, werd onderworpen aan een blaastest. De uitslag was hoger dan 570 ug/l (uitslag 595 ug/l) waardoor hij zijn rijbewijs moest inleveren. Tevens werd de man een rijverbod van 6 uur opgelegd en een proces verbaal.

Oegstgeest Rijden onder invloed Op vrijdag 15 april, omstreeks 23.30 uur, hield de politie een 34-jarige vrouw uit Voorburg aan op verdenking van rijden onder invloed. De vrouw was opgevallen vanwege haar rijgedrag. De vrouw werd op de Abstpoelweg staande gehouden en onderworpen aan een alcoholtest. De uitslag van de test was 1235 ug/l, terwijl de limiet 220 ug/l is. De politie vorderde haar rijbewijs is en maakt proces verbaal op.

Gouda Aanrijding met geparkeerd voertuig Op zaterdag 16 april, omstreeks 09.00 uur, is een personenauto op de Willem de Zwijgersingel tegen een geparkeerde trekker met oplegger gebotst. Getuigen die het ongeluk zagen gebeuren hadden de auto slingerend over de weg zien rijden alvorens de botsing plaatsvond. De twee inzittenden van de personenauto zijn vervolgens weggerend. Één inzittende is teruggekeerd naar de auto waar hij tengevolge van letsel door de botsing is overgebracht naar het Groene Hart ziekenhuis. De man, een 27-jarige uit Waddinxveen en bestuurder van de auto, weigerde de alcoholtest en een bloedtest, maar werd onder verdenking van alcoholgebruik aangehouden.

Nieuwerkerk aan den IJssel Aanrijding tussen personenauto's Op zondag 17 april, omstreeks 22.45 uur, heeft er op de Kerklaan een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. De voorste personenauto met twee inzittenden, een 21-jarige vrouw uit Delft en een 41-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJsssel, reden op de Kerklaan toen zij vaart moesten minderen vanwege een tegemoetkomende auto. De auto achter hen, reed vervolgens tegen hen aan. De man in de tweede auto is uitgestapt en heeft zich agressief gedragen tegenover de passagiers van de eerste auto. Hij heeft de vrouw in het gezicht geslagen waardoor er een worsteling ontstond, waarbij ook de 41-jarige man verwondingen opliep. De verdachte is vervolgens weggereden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de bestuurder van de tweede auto.

Boskoop Inbraak supermarkt

Op maandag 18 april rond 02.00 uur werd er ingebroken in een supermarkt aan de Goudse Rijweg. Een schuifdeur werd opengebroken. Bij de inbraak zijn vermoedelijk een nog onbekende hoeveelheid sigaretten gestolen. Ondanks dat de politie na het afgaande inbraakalarm snel terplaatse was, bleken de daders met de buiten vertrokken. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.

Leiden Vechtpartij in horecagelegenheid

In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 april vond in een horecagelegenheid aan de Turfmarkt een vechtpartij plaats. Het is nog onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld. Twee groepen bezoekers kreeg het aan de stok met elkaar na een onenigheid met een meisje uit een van de groepen. Bij de vechtpartij werd gegooid met glas en vielen er klappen over en weer. Een meisje liep een hoofdwond op. Een 25-jarige Rijnsburger werd overgebracht naar het LUMC voor behandeling van snijwondjes in zijn gezicht. De politie hield de Rijnsburger en een 20-jarige Leidenaar aan. Het onderzoek naar de vechtpartij wordt voortgezet.

Leiden Aanhouding

De politie heeft in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 april een 50-jarige man uit Leiderdorp aangehouden na een ruzie met een bezoeker in een horecagelegenheid aan de J.C. de Rijpstraat. Bij het zien van de politie werd de Leiderdorper agressief en wilde diverse keren agenten te lijf gaan. De politie moest pepperspray gebruiken tegen de man die zich bleef verzetten tegen de politie. De man werd korte tijd later aangehouden.

Leiden Vernieling bussen

De politie is een onderzoek begonnen naar de vernieling van ruiten van twee lijnbussen van Connexxion. De vernieling gebeurde op zaterdag 16 april tussen 19.30 en 20.00 uur. De bussen reden door de Kooilaan en werden vermoedelijk bekogeld met stenen. Door dit geweld sneuvelde er twee ruiten van de bus. De politie kamde onmiddellijk de omgeving af op zoek naar de daders. Er werden nog dezelfde avond drie jongeren van 16, 17 en 18-jaar aangehouden afkomstig uit Leiden en Den Haag. Zij maakten deel uit van een grotere groep jongeren die door hun baldadige gedrag al door surveillerende agenten waren opgemerkt. De politie heeft de drie verhoord. Na hun verhoor mochten ze later op de avond het bureau weer verlaten. De politie zet haar onderzoek naar deze vernielingen voort. Getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie in Leiden via 0900-8844. Er kan ook gebeld worden met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Leiden Mishandeling

De politie is een onderzoek begonnen naar een mishandeling van een 22-jarige man uit Rotterdam. De mishandeling gebeurde op zondag 17 april rond 04.55 uur op de Nieuwe Beestenmarkt. Om nog onduidelijke reden ontstond een vechtpartij tussen de Rotterdammer en een aantal mannen. Daarbij werd hij geslagen en geschopt. Een tand brak door dit geweld af en diverse schaafwonden liep hij op. De politie hield al snel een 18-jarige Rotterdammer als verdachte aan. Hij is ingesloten. Vanmorgen, maandag 18 april werd een tweede verdachte aangehouden, een 16-jarige jongen uit Leiden. Ook hij is ingesloten. De politie zet haar onderzoek vandaag voort.

Leiden/ Oegstgeest Alcoholcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden nam tijdens een alcoholcontrole 205 blaastesten van verkeersdeelnemers af. De controle was zondagavond 17 april op de Geverstraat in Oegstgeest en de Witte Singel in Leiden. Twee automobilisten werden aangehouden als verdachte voor het rijden onder invloed. De aan het bureau gehouden ademanalyse bevestigde de verdenking. De uitslagen waren 390 en 670 ug/l. (limiet 220 ug/l). De bestuurder met de hoogste uitslag moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Onder invloed rijders

Het afgelopen weekend hield de politie in Leiden 6 automobilisten aan als verdachte voor het rijden onder invloed. De uitslagen van de ademanalyse bedroegen tussen de 305 en de 955 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder met de uitslag van 955 ug/l moest zijn rijbewijs inleveren. Één automobilist weigerde iedere medewerking. Ook van hem werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt tegen alle overtreders proces-verbaal op.

Voorschoten Onder invloed rijden

De politie hield op zaterdag 16 april tussen 00.00 en 02.00 uur een snorfietser en een automobilist aan als verdacht van het rijden onder invloed. De uitslagen van de bij hen afgenomen ademanalyse bedroeg 380 en 285 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten.

--- einde berichten ---

Postbus ( Politie Hollands Midden Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 9801 Fax 9801



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --