MegaJobs biedt nòg minder...

Commerciële strategie ontvouwd

BAARN, 20050414 -- MegaJobs, Nederlands grootste vacaturesite, heeft haar commerciële strategie bekend gemaakt. Ingaande heden, zullen plaatsers van vacatures een vergoeding moeten betalen. Voor werkgevers met grotere aantallen vacatures, welke rechtstreeks kunnen worden ingevoerd in MegaJobs, gelden sterk gereduceerde tarieven. MegaJobs hanteert als richtprijs voor los geplaatste vacatures een prijs gelijk aan 50% van het laagste gepubliceerde normale tarief van ieder der drie andere grootste vacaturesites. Bovendien introduceert MegaJobs (www.megajobs.nl) een partnerprogramma, waarmee webmasters op simpele wijze een selectie van vacatures 'op maat' op hun eigen site kunnen plaatsen, en tegelijkertijd een provisie ontvangen voor via hun site geplaatste vacatures.


Het prijsniveau dat MegaJobs hanteert, zal voor menig collega-vacaturesite tot enig 'slikken' leiden, want MegaJobs bevestigt hiermee nogmaals het beeld absolute prijsbreker te zijn. Nederland kent een kopgroep van vacaturesites, waarin -naast MegaJobs- Totaljobs, Nationale Vacaturebank en Monsterboard figureren. MegaJobs stelt nu expliciet daarbinnen de goedkoopste te willen zijn. De overige vacaturesites in Nederland zijn veel kleiner en -merkwaardig genoeg- doorgaans ook hoger in prijs. MegaJobs-directeur Eric Bremer meldt: "Voor die aanzienlijk lagere prijs dan onze directe collega-concurrenten, bieden wij dan ook veel minder. Klanten krijgen bij MegaJobs geen regelmatig bezoek van de uitgebreide verkoopstaf, noch full colour brochuremateriaal of omvangrijke tv-reclamecampagnes. Bij ons krijgt men niets meer dan heel veel kansen op contact met de meest geschikte sollicitanten voor de vacature". Waar MegaJobs dan wel in investeert, wil Bremer graag uitleggen: "Momenteel is MegaJobs met zo'n 31.000 vacatures al veruit Nederlands grootste vacaturesite. Ons streven is nog dit jaar door te groeien richting 100.000 Nederlandse vacatures op de site. Wij willen graag zorgen dat wie bij MegaJobs kijkt naar een volgende loopbaanstap, niet meer verder hoeft te kijken.".

Het partnerprogramma dat MegaJobs introduceert, is volledig nieuw voor Nederlandse begrippen. Nog niet eerder bood een vacaturesite langs deze weg de mogelijkheid aan voor derden om zelf 'vacaturesiteje' te spelen en daarmee inkomsten te verwerven. MegaJobs heeft op haar site een uitgebreide uitleg geplaatst voor webmasters die hiervan gebruik willen maken. RSS, XML en een javascript-feed bieden iedere webmaster de gelegenheid om via een vacatureselectie voor de eigen doelgroep in korte tijd MegaJobs-partner te worden. De site behoudt zich wel het recht voor te selecteren op geschiktheid; zo zullen aanbieders van zgn. 'adult content' niet mee kunnen doen.

Ook de individuele bezoeker van MegaJobs kan gebruikmaken van RSS om vacatures "op maat" op het scherm geleverd te krijgen, terwijl men helemaal niet websurft. RSS is een nieuwe technologie die slechts installatie van een gratis verkrijgbare rss-reader verlangt, om hiervan gebruik te kunnen maken.


Over MegaJobs
MegaJobs werd in oktober 2004 gelanceerd, en biedt inmiddels ruim 87.000 vacatures, waarvan zo'n 31.000 actuele Nederlandse vacatures. MegaJobs is daarmee, veel sneller dan verwacht, de grootste vacaturesite van Nederland. MegaJobs groeit met vele duizenden vacatures per maand. Werkzoekenden vinden op www.megajobs.nl de grootste verzameling vacatures op het internet, waarvan vele niet te vinden zijn op andere vacaturesites. Werkgevers kunnen op MegaJobs gratis hun vacatures plaatsen. Daarmee biedt MegaJobs bij uitstek een overzicht van het Nederlandse vacature-aanbod.

MegaJobs wil het instrument zijn waarmee de moderne zelfbewuste werknemer vorm geeft aan de volgende stap in zijn of haar carrière, binnen Nederland of daarbuiten. MegaJobs biedt daarom ook vele tienduizenden vacatures binnen de andere EU-lidstaten, maar ook daarbuiten. Hiermee is MegaJobs de eerste Nederlandse vacaturesite met een breed venster op de Europese arbeidsmarkt.

MegaJobs biedt haar bezoekers een e-mailservice die vacatures, voldoend aan de eigen selectiecriteria, per e-mail thuis zendt. Ook kan de bezoeker gebruik maken van de mogelijkheid om het eigen CV achter te laten in de CV-bank, waar werkgevers de CV's kunnen bekijken zonder dat de identiteit van de persoon erachter bekend wordt. Contact leggen met de werkzoekende gebeurt eveneens anoniem, totdat de werkzoekende besluit zichzelf bekend te maken.