Gemeente Soest

Samenwerking inspireert

Datum: 18/04/2005

Loco-burgemeester Witte blij met kinderen Egelantier en Idea

Een flitsende voorstelling van 130 (!) kinderen van De Egelantier over de eigen wijk. Wethouder (en loco-burgemeester) Witte genoot er zichtbaar van. "Heerlijk om te zien hoe die kinderen met hun buurt omgaan", lacht de wethouder, "en geweldig natuurlijk dat zoiets hier in Idea kan. Samenwerking geeft altijd zoveel meerwaarde."

De voorstelling, de Rommelruimrock, was de seizoensafsluiting van De Opruimbende. Dat is een samenwerkingsproject van kunstmagneetschool De Egelantier, welzijnsstichting Balans, woningcorporatie Portaal en de gemeente Soest. "Kinderen leren dankzij dat project anders kijken naar hun buurt en ook zelf verantwoordelijkheid nemen voor een veilige, schone, gezellige leefomgeving", legt de wethouder uit.

Staartje

De kinderen, de leerkrachten van De Egelantier en de mensen van Idea hebben keihard aan de voorstelling gewerkt. Het resultaat was verbluffend en krijgt nog een staartje. Een aantal goede ideeën van de kinderen om hun wijk op te fleuren worden daadwerkelijk uitgevoerd. Vrolijke, door de kinderen beschilderde prullenbakken worden binnenkort in de omgeving van de school geplaatst.

Zomerschoon

Wethouder Witte, die loco-burgemeester is, had speciaal voor de kinderen het ambtsketen omgedaan. De kinderen vonden dat prachtig. Maar nog leuker was het cadeautje dat de wethouder meebracht. Snoep, bloemen en een grote doos met zonnebloemzaad. "Als jullie nou plantjes kweken, dan kom ik helpen om ze met Zomerschoon in de grond te zetten", beloofde de wethouder, "dan planten we ze om die container, waarvan jullie aangeven dat 'ie zo lelijk is. Hoeven jullie het laatste halfjaar dat die container daar nog staat niet meer tegen iets lelijks aan te kijken"

Zomerschoon valt dit jaar op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei. De meeste scholen in Soest doen mee aan Zomerschoon. "Gelukkig maar", zegt wethouder Witte, "want een veilige, schone, gezellige buurt daar moeten we met elkaar voor zorgen en jong geleerd, is oud gedaan. Ik ben dan ook heel blij met al die scholen die meedoen aan Zomerschoon."

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer