Gemeente Vlieland

procedure benoeming burgemeester Vlieland
Namens de gemeenteraad van Vlieland wil ik het volgende meedelen. De raad van de gemeente Vlieland heeft op vrijdag 15 april 2005 op voorstel van de vertrouwenscommissie bij meerderheid besloten, waarbij aangetekend dat tegen dit voorstel stemde de fractie van de PvdA, om als eerste kandidaat bij de Minister van BZK aan te bevelen voor benoeming in het ambt van burgemeester van Vlieland Mevrouw B.A.H. (Baukje) Galama.
Mevrouw B.A.H. Galama (48 jaar) is lid van de VVD. Zij is van 1994 tot en met 1998 wethouder geweest in de gemeente Weststellingwerf, o.a. belast met de portefeuille ruimtelijke ordening. Sinds de laatste verkiezingen van Provinciale Staten in 2003 is zij namens de VVD lid van Provinciale Staten. Dit lidmaatschap zal zij na haar benoeming continueren. Daarnaast is zij in 1999 gekozen tot vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Corporatie Holding Friesland. Deze functie zal zij na haar benoeming als burgemeester, gelet op de specifieke relatie tussen de Corporatie en de gemeente Vlieland, neerleggen. Voor haar benoeming als wethouder is zij in diverse functies werkzaam geweest bij verschillende financiële instellingen. Mevrouw Galama is gescheiden en heeft samen met haar ex-man het co-ouderschap over één dochter (17 jaar). Op dit moment is zij woonachtig in Noordwolde. Zij heeft te kennen gegeven zo snel mogelijk na haar benoeming de ambtswoning op Vlieland te willen betrekken.

De plv. voorzitter van de gemeenteraad van Vlieland, P.D. Visser..

kleding inzameling Leger des Heils
Voor aanstaande dinsdag 19 april is door de gemeente een vergunning vestrekt aan het Leger des Heils voor het inzamelen van kleding.

eilander passen
De "oude" blauwomrande eilander bootpassen zijn niet meer geldig. Zij zullen derhalve niet meer geaccepteerd worden om eilander korting te verlenen. Wij verzoeken u vriendelijk, maar dringend, zelf de verlengingsdatum van uw pas in de gaten te houden en deze op tijd ter verlenging in te leveren bij de autoreservering van Rederij Doeksen. Voor de verlenging dient u een recent uittreksel van het bevolkingsregister in te leveren (uittreksel bootpas). Terschelling, april 2005.
Rederij G. Doeksen en Zn.
collecte
Ten behoeve van het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten is een collectevergunning afgegeven voor de periode van 17 april t/m 23 april 2005.

ingekomen vergunningaanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvragen om vergunning zijn ingekomen:
aanlegvergunning

·Mevrouw M. Bandt, voor het aanleggen van terrassen op het perceel Dorpsstraat 181 (ingekomen 12 april 2005).

·Stichting Recreatiebelangen Vlieland, voor het aanleggen van paden en terrassen op de percelen Ankerplaats 38, 39 en 40 (ingekomen 06 april 2005).

Nadere informatie kunt u verkrijgen op het gemeentehuis bij: Ruimtelijke Ordening: mevr. B. Verheij
Bouw- en woningtoezicht: mevr. N. Platvoet
telefoon: 0562-452719.
verleende vergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende vergunningen hebben verleend:
reguliere bouwvergunning

·De heer H. Slagter,voor het plaatsen van een schoorsteen op het perceel Lutinelaan 24 (verzonden 13 april 2005). reguliere bouwvergunning met tijdelijke vrijstelling art.17 ex WRO
·K.N.R.M, voor het vernieuwen van de shelter op het K.N.R.M. ponton in de jachthaven nabij het perceel Havenweg 19 (verzonden 13 april 2005).

Belanghebbenden kunnen tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken na de datum van verzending bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland schriftelijk gemotiveerde bezwaren indienen. Postadres: Postbus 10, 8899 ZN Vlieland
Informatie bij: mevr. B. Verheij, tel. 0562-452719

speeltuin "het Piraatjesbos"
herstel en opruim doe-dag
Op zaterdag 23 april aanstaande gaan wij weer eens "de bezem" door de speeltuin halen. Zoals je weet, gebeurt dit ieder jaar vlak voor Koninginnedag. Naast het normale onderhoud, zoals het aanharken van de speeltuin, reparaties aan de toestellen en het aanbrengen van houtsnippers, moet er dit jaar het gehele hekwerk worden vervangen. Onder het motto "hoe meer
zielen, hoe meer vreugd" en "vele handen maken licht werk", vragen wij de papa's en mama's van onze jeugd om deze dag een handje te helpen, of een dagdeel. Wij zorgen voor het materiaal en de inwendige mens, tot zaterdag 23 april, 10.00 uur bij "Het Piraatjesbos". Alvast bedankt namens het bestuur van KDSO.

tuinafval
Dinsdag 19 april wordt het tuinafval weer opgehaald. Wanneer u tuinafval wilt aanbieden kunt u dat doorgeven aan de gemeentesecretarie,
telnr. 452710. Per huishouden mag maximaal een halve m3 worden aangeleverd. De aanbieding dient netjes te gebeuren en in ingebonden hoeveelheden met een maximum lengte van 1,5 meter. Zet het afval in de berm van de weg op zo'n manier, dan anderen er geen last van kunnen ondervinden.

computercursus op Vlieland
Ook in 2005 ben ik namens het Friesland College weer present op het eiland om computercursussen te verzorgen. Elk die aan de slag wil met de computer is van harte welkom. Het beginniveau is niet belangrijk en ook deelnemers van vorige cursussen zijn weer welkom. Als u nog nooit achter de computer hebt gezeten, dan kunt u nu misschien gaan ontdekken en ervaren wat `het ding` allemaal kan. Het is echter ook mogelijk dat u al wel bezig bent, maar dat u toch nog wel veel vragen heeft over de computer.
Wat komt aan de orde:

·Windows XP, Microsoft Word, Microsoft Excel, enz.
·Internet, e-mail, virusbescherming, adsl, enz.
·Installeren van programma's, inscannen foto's e.d.
·Het omgaan met een digitale fotocamera en het aansluiten van deze camera op de computer.
Ons uitgangspunt is: u maakt in overleg met de begeleider (docent) uw programma. Tijdens de lessen wordt er verder in eigen tempo gewerkt. Het plezier in het omgaan met de computer staat bij onze bijeenkomsten voorop. De computer is een prachtig hulpmiddel en het is een apparaat wat ons prima ten dienste kan staan in deze moderne tijd. Gelukkig is er de laatste jaren veel aandacht geweest voor een eenvoudige bediening en u kunt nu ervaren dat het nu voor iedereen mogelijk is om het computeren te leren.
Plaats:
VMBO-school De Krijtenburg aan de Lutinelaan 3. Ik mag lesgeven in een prachtig lokaal en ik beschik daar over goed ingerichte computers en voor koffie en thee wordt natuurlijk gezorgd.
Tijden:
Er wordt lesgegeven op de donderdagmiddag (15.30- 18.00 uur) en de donderdagavond (19.30 - 22.00 uur).
Kosten: 45,-- (incl. boek en geheugenpen).

Duur:
10 lessen van 2,5 uur.
Startdatum:
Donderdag 21 april 2005. De eerste les wordt o.a. gebruikt voor kennismaking, inschrijving en het per persoon bepalen van het programma dat hij/zij gaat doen. Ik kan dan ook noteren welke boeken ik de volgende keer mee kan nemen. Geen les op 5 mei 2005. Voor inschrijving heeft u sofinummer en bankrekeningnummer nodig. Inschrijving
U kunt zich telefonisch opgeven op maandag 18 en dinsdag 19 april via 06 13646451 tijdens kantooruren. Het is ook mogelijk dat u op het betreffende dagdeel gewoon langs komt op donderdag 21 april. Per dagdeel kunnen 10 personen deelnemen. U wordt ingedeeld op volgorde van aanmelding.
Docent/begeleider: D.Overal