PERSBERICHT - 2005-04-18

Elmar, Transalpino en CJP samen in jongerenreizen

Het grootste internetreisbureau, de grootste jongerentouroperator en de grootste jongerenorganisatie slaan de handen ineen om gezamenlijk het goedkoopste reisaanbod voor jongeren te verzorgen.

Door samenwerking tussen de drie organisaties kan de reizende jongere nog beter bediend worden. Jongeren die in het bezit zijn van een CJP-pas krijgen van ElmarReizen.nl en Transalpino reiskorting die uiteenloopt van 4 tot 7%. Dit scheelt al snel tientallen euros. Hiermee betalen CJP-leden gegarandeerd de laagste prijs voor hun vakantie.

In Nederland zijn er ruim 2,5 miljoen jongeren tussen de 15 en 26 jaar. 70% van deze groep gaat in welke vorm dan ook op vakantie. Zij reizen niet alleen zelfstandig, maar hebben ook veel invloed op de vakantiekeuze van het gezin. Jongeren zien reizen als iets dat onlosmakelijk verbonden is met cultuur en andere culturen leren kennen. Door samenwerking tussen ElmarReizen.nl, Transalpino en CJP worden reizende jongeren nog beter bediend.

ElmarReizen.nl is het grootste internetreisbureau en in 2002, 2003, 2004 en 2005 gekozen tot het beste reisbureau op het web. Met een geavanceerde techniek zoekt de search-engine bij nagenoeg alle reisaanbieders in Nederland de beste prijs en geeft deze aan de klant door mét een Laagste Prijs Garantie.

Transalpino is de moederorganisatie van jongerenreismerken als Do it vakanties, TraXs en Tentotel. Met deze merken is Transalpino marktleider in jongerenreizen via de reisbureaus. Jaarlijks brengen vele duizenden jongeren hun vakantie door op een van de ruim 50 bestemmingen van Do it, TraXs of Tentotel.

CJP is met 300.000 leden in Nederland de grootste jongerenorganisatie en geeft korting op film, muziek, lezen, theater, kleding en reizen. De CJP-pas is geldig in 38 andere landen in Europa en er zijn totaal 150.000 verschillende kortingen. Jongeren tot 26 jaar kunnen een CJP-pas aanschaffen voor 12,50 euro per jaar via alle Postkantoren, Music Stores, Ster Videotheken en www.cjp.nl.

Noot voor redactie,