EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

gezamenlijk persbericht van evo, tln en otm

18 april 2005

Brandbrief aan vlaamse minister voor tolvrije liefkenshoektunnel

EVO, Transport en Logistiek Nederland en de Belgische verladersorganisatie OTM vragen in een brandbrief aan de Vlaamse minister Van Brempt (Mobiliteit) om de Liefkenshoektunnel tolvrij te maken voor alle vrachtverkeer tijdens de werkzaamheden aan de ring Antwerpen.

Uit onderzoek van EVO bleek dat vorig jaar alleen al het Nederlandse bedrijfsleven enkele tientallen miljoenen euro's schade heeft geleden in de eerste fase van de werkzaamheden. Deze schade was met name het gevolg van vertragingen door files. Het is volgens EVO, TLN en OTM onacceptabel dat de Vlaamse overheid vervolgens de economische schade bij ondernemers vergroot door ook nog eens tol van gebruikers van de Liefkenshoektunnel te eisen. Dit terwijl zij over geen enkele alternatieve route beschikken.

In juli wordt de tolvrije Kennedytunnel opnieuw afgesloten voor alle vrachtverkeer. Vrachtverkeer is daarmee aangewezen op de Liefkenshoektunnel. Het tolvrij maken van de Liefkenshoektunnel zou een terechte tegemoetkoming zijn naar het Nederlandse en Belgische bedrijfsleven.