Gemeente Nieuwegein

Gemakkelijk energie besparen met Servicepunt Wooncomfort

Vrijdag 15 april werd het Servicepunt Wooncomfort geopend. Via het Servicepunt Wooncomfort kunnen eigenaar-bewoners van de gemeenten Amersfoort, Bunnik, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Zeist voor een scherpe prijs hun huis laten isoleren of HR++glas laten plaatsen. Ook kunnen zij voordelig een HR-ketel en/of een zonneboiler aanschaffen. Het Servicepunt Wooncomfort geeft ook voorlichting aan de eigenaar-bewoners over de verplichting in 2006 om bij verkoop van de woning een energiecertificaat te overhandigen. Gedeputeerde J. Binnekamp opent het servicepunt.

Het Servicepunt Wooncomfort is een initiatief van de Milieudienst Zuidoost Utrecht en de gemeenten Amersfoort, Bunnik, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Zeist. Het Servicepunt Wooncomfort wordt financieel ondersteund door de provincie Utrecht en wordt gecoördineerd door het adviesbureau Ecofys. Het project is gestart als onderdeel van het klimaatbeleid van zowel de gemeenten als de provincie.

Grootschalige campagne
In dit voorjaar en het komende najaar zullen de gemeenten Amersfoort, Bunnik, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Zeist actief campagne voeren voor het Servicepunt Wooncomfort. Ruim 45.000 huiseigenaren worden door hen geïnformeerd over en gestimuleerd tot het treffen van energiebesparende maatregelen op of aan de woning. Tevens zullen zij hun inwoners informeren over de toekomstige verplichting omtrent het energiecertificaat voor woningen. Alles wordt geregeld!
Met het continue stijgen van de energie-rekening wordt het steeds belangrijker om energie te besparen. Met het Servicepunt Wooncomfort wordt dit voor de eigenaar-bewoners in de provincie Utrecht heel gemakkelijk gemaakt. Via het Servicepunt Wooncomfort kunnen eigenaar-bewoners isolatie- en installatiemaatregelen uit laten voeren in hun woning. Tevens kunnen zij via het Servicepunt een Energie Prestatie Advies (EPA) laten uitvoeren om daarmee alvast aan de verplichting te voldoen om in 2006 bij verkoop een energiecertificaat af te geven. Alles wordt voor hen geregeld: de selectie van betrouwbare installateurs, isolatiebedrijven en EPA-adviseurs, het verkrijgen van offertes, de aankoop van materialen en de montage.

Invoerdatum 18-4-2005