Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Fiets gestolen

Dief aangehouden in samenwerking met eigenaar fiets

Haaksbergen

Op zondag 17 april om 11.50 uur ziet een 43 jarige inwoner van Haaksbergen dat zijn fiets wordt gestolen die voor de garage stond. Hij zet onmiddellijk de achtervolging in en de dief geeft de fiets weer af en gaat er tussenuit. Op grond van het signalement wordt even later de verdachte, een 23 jarige Enschedeër aangehouden. De man is ingesloten en tegen hem wordt pv opgemaakt. (05-046959)

Diefstal auto

Dief wordt in auto aangetroffen en aangehouden

Enschede

Op zondag 17 april omstreeks 08.00 uur zien surveillerende agenten een auto staan op het parkeerterrein van een squashvereniging aan de Olympialaan te Enschede. Op de achterbank lag een 20 jarige Enschedeër te slapen. De man gaf aan de auto te hebben geleend van een vriend. Uit nader onderzoek bleek de auto eigendom van een 61 jarige Enschedeër, die in de veronderstelling verkeerde dat zijn auto nog voor de woning zou staan aan de Gerststraat. De verdachte is aangehouden en de auto is weer terug naar de rechtmatige eigenaar. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt. De man is in verzekering gesteld en nader onderzoek volgt. (05-046924)

Poging diefstal auto

Grote schade bij poging diefstal

Enschede

Een 84 jarige Enschedeër parkeerde op zaterdag 16 april omstreeks 20.00 uur zijn auto aan de Karnhoek in Enschede. Op zondag 17 april zag hij dat zijn achterruit er uit lag. Nader onderzoek leverde op dat geprobeerd is zijn auto te stelen. De achterruit was vernield en de bedrading van de auto was losgetrokken. Er werd niets vermist. (05-046983)

Ruitvernieling

Ruit vernield van onbewoonde woning

Enschede

Zondag 17 april wordt door de buren gemeld dat van de woning aan de Hulsmaatstraat in Enschede een ruit is vernield. Het betreft de voormalige woning van de verdachte van de dierenmishandelingen in Twente. De woning is inmiddels door de woningbouwvereniging ontruimd. De buren zijn erg geschrokken van het gebeurde. (05-046969)

Dieven op heterdaad betrapt

Een van de verdachten ramt twee politieauto's bij aanhouding

Enschede

Op maandag 18 april omstreeks 04.15 uur zien surveillerende agenten een personenauto, die ver doorzakte, mogelijk door te zware lading. De bestuurder reed over de Parkweg in de richting van de Volksparksingel. Bij navraag van het kenteken bleek de eigenaar niet in het bezit van een rijbewijs. De agenten wilden de bestuurder en de auto controleren doch de bestuurder ging er tussenuit. Door de lading zakte de auto zover door dat de vonken onder de auto weg kwamen. Na een korte achtervolging zette de bestuurder, een 25 jarige Enschedeër, de auto aan de kant van de weg op de Kuipersdijk. De agenten plaatsten hun auto achter de verdachten. De bestuurder reed vervolgens achteruit tegen de voorzijde van de politieauto. Hierna werd de bestuurder klem gereden door twee politieauto's. Eén van de auto's werd door de verdachte aangereden, waardoor de auto aan de linkerzijde beschadigd werd. In de auto zaten buiten de bestuurder nog twee verdachten, een 34 jarige Enschedeër en een 27 jarige man uit Overdinkel. De agenten sprongen uit de auto om de drie verdachten aan te houden. Op dat moment rijdt de bestuurder nogmaals tegen de politieauto. De verdachten zijn uit de auto getrokken en geboeid naar het politiebureau gebracht. In de auto werd o.a. oud ijzer aangetroffen, mogelijk afkomstig van diefstal. Een nader onderzoek volgt. (05-047143)

Harrie Holslag: 053-4555588


---- --