Binnensticht, 11.10 uur

Utrecht 18-04-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Auto-emblemen

AUSTERLITZ Op zondag 17 april werd een jongen aangehouden voor de diefstal van een auto-embleem.

Rond 20.00 uur zag een getuige dat een jongen op de Waterlooweg een embleem van een auto probeerde te halen. Hij hield de verdachte, een 13-jarige jongen uit Austerlitz, aan en waarschuwde de politie.

De verdachte werd door politiemensen naar het politiebureau gebracht. Hij bleek in het bezit te zijn van een auto-embleem en verklaarde de voorgaande dagen van meerdere autos auto-emblemen te hebben gestolen. De politie stelt een onderzoek in naar het aantal diefstallen en naar mogelijke andere verdachten.

Snelheidscontrole

ZEIST Op zondag 17 april heeft de politie van 14.30 uur tot 16.30 uur een snelheidscontrole op de Woudenbergseweg gehouden. Van de 1212 gecontroleerde voertuigen reden er 34 harder dan de toegestane 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 102 km/u.

Vernieling

BILTHOVEN In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 april werden meerdere autos beschadigd.

Op zondagochtend ontdekten enkele auto-eigenaren dat in de voorgaande nacht op de Jachtlaan en Talinglaan van zeker vier autos een spiegel afgetrapt was. De politie sluit niet uit dat aan nog meer autos vernielingen zijn gepleegd.

Getuigen die in de betreffende nacht op of in de omgeving van de Jachtlaan en Talinglaan iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Twee gewonden

BILTHOVEN In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 april raakten twee opzittenden van een bromfiets gewond bij een ongeval.

Rond 04.55 uur reed een 20-jarige bromfietser uit Bilthoven met een 21-jarige passagiere uit De Bilt over de Leijenseweg in de richting van de wijk De Leijen. In een flauwe bocht naar rechts in de buurt van de spoorwegovergang, raakte de bromfietser van de weg en botste tegen een staander van de overwegbomen. Door het ongeval raakte de bestuurder kort buiten bewustzijn en liep onder andere een beenbreuk op. Het letsel van zijn passagiere is vooralsnog onbekend. Beiden zijn per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.