ASSET CONTROL INTERNATIONAL

David Hirschfeld in dienst bij Asset Control

David Hirschfeld in dienst bij Asset Control

NEW YORK, April 18/PRNewswire/ --


- Nieuwe senior executive brengt meer dan twee decennia bedrijfskennis in kapitaalmarkten, technologie en bedrijfsmanagement mee in het Asset Control team.

Asset Control, een toonaangevende leverancier van gecentraliseerde gegevensbeheeroplossingen aan de financiële sector, kondigde vandaag aan dat David J. Hirschfeld door het bedrijf werd aangenomen als senior vice president van de activiteiten.

De laatste functie van Hirschfeld was managing director van bedrijfsgegevensdiensten bij Citadel Investment Group. Daarmee brengt hij een diepgaande sectorervaring mee voor de supervisie van de bedrijfsactiviteiten. Dit omvat ondersteuning van een aantal strategische initiatieven, waaronder het programma met de alles-in-één oplossing, de vernieuwende Asset Control Solutions Center omgeving voor productdemonstraties en -ontwikkeling, en uitbestede diensten in partnership met Accenture.

Hirschfeld treedt bij Asset Control in dienst na een carrière van meer dan twee decennia in kapitaalmarktactiviteiten, technologie, onderzoek en handel. Zijn achtergrond in gegevensbeheer omvat voornamelijk het beheer van grote teams en systemen die de volledige reeks van prijzen en referentiegegevens dekt, optimalisering van de performantie door technologie en personeelprogramma's en derdepartij softwareprojecten en uitbestede relaties.

'De professionele achtergrond van Dave maakt hem de ideale keuze voor de functie van senior operational executive bij Asset Control,' zei CEO Ger Rosenkamp. 'Zijn diepgaande bedrijfskennis en zijn managementervaring zullen een groot voordeel zijn voor onze organisatie en zullen ons in staat stellen om onze klanten meer waarde te leveren.'

Hirschfeld licht toe: 'Ik was aangetrokken tot Asset Control door mijn ervaring met de kracht van zijn productenaanbod en de kwaliteit van zijn mensen. Hun leiderspositie in gegevensbeheertechnologie wordt weerspiegeld in een ongekende lijst van succesvolle projecten, de omvang van de oplossingen, en het grote aantal binnenlandse en internationale klanten. Asset Control is duidelijk een dynamisch bedrijf dat klaar is om aanzienlijk te groeien en ik ben verheugd dat ik er deel van uitmaak.'

De vorige financiële functies die Hirschfeld heeft uitgeoefend zijn eerste vice president en CTO van het initiatief voor een bedrijfsgegevensstandaard bij Merrill Lynch, directeur van de marktgegevensgroep bij Morgan Stanley Dean Witter, vennoot en CTO van Tudor Investment Corp., en lid en kadereconoom van de Chicago Board of Trade. Hij was de oprichter en CEO van Tudor Software, dat analytische software ontwikkelde voor waarborgfondsen, en hij werkte als senior executive bij Powers Research Inc., een consultancy- en ontwikkelingsfirma in kapitale markttechnologie. Hirschfeld was ook directeur van Iverson Financial Systems alvorens het door Capco werd overgenomen.

Over Asset Control

Asset Control biedt bedrijven uit de financiële sector een gecentraliseerd gegevensbeheer via een hele reeks in-house en uitbestede opties. Gebruikers hebben keuze uit ontwikkelde tools, alles-in-één softwareoplossingen en uitbestede diensten om hun investeringsgegevens te optimaliseren voor een betere efficiëntie, kostenbeheer, verminderd operationeel risico en een verhoogde waarde van hun gegevens.

De productenreeks van Asset Control is afgeleid van de robuuste en betrouwbare AC Plus modulaire structuur en omvat gegevensoplossingen voor marktrisico's, kredietrisico's van tegenpartijen, investeringsdata, onderzoek en bedrijfsacties evenals globale gegevensnetwerken en -beheer. Deze oplossingen verwerken gegevens van leveranciers en in-house-systemen en verzamelen, valideren, normaliseren en consolideren gegevens in een gereinigde gegevensset, de 'golden copy', voor bedrijfsgebruik.

Enkele klanten van het bedrijf zijn LCH.Clearnet, Abbey National, ABN AMRO, Barclays Capital, Bayerische Landesbank , BBVA, Commerzbank, IBM (Dresdner Bank), Harvard Management Company, HSH Nordbank, HypoVereinsbank, Grupo Santander, ING, Robeco Groep, Société Générale, Standard Chartered en Union Investment, en een belangrijke energiegroep die wereldwijd actief is. Asset Control werd opgericht in 1991 en is een besloten vennootschap met vestigingen in Londen, New York en Nederland. Voor bijkomende informatie, surft u naar www.asset-control.com.

Source: Asset Control International

Kathleen Hawk, Corporate Communications, +1-845-687-2222, khawk@asset-control.com

18 apr 05 11:25