Politie Twente

Persberichten Politie Twente d.d. 18 april 2005

Ongeval met fiets

Vrouw overleden

Almelo

Op zondag 17 april omstreeks 12.01 uur werd gemeld dat een 53-jarige Almelose op de Sint Josephstraat van haar fiets was gevallen. Omstanders vertelden dat de vrouw haar hand had uitgestoken om rechtsaf te slaan en vervolgens naar de andere toe kant ten val kwam. Ter plaatse hadden enkele omstanders eerste hulp verleend, alvorens de vrouw met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis in Almelo werd vervoerd. Wegens de aard van het letsel werd zij daarna met spoed naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht om daar direct te worden geopereerd. De Almelose is 's avonds aan haar verwondingen bezweken. (bps 05-045972)

Verkeersongeval met letsel

Auto ondersteboven in weiland

Wierden

Op zondag 17 maart om 16.28 uur werd een ongeval gemeld tussen twee auto's op de gelijkwaardige kruising Vlierdijk/1e Lageveldsweg. De aanrijding kwam tot stand toen een 31 jarige bestuurder uit Raalte, komende uit de richting van de Boomsweg, geen voorrang verleende een 30-jarige automobiliste uit Nijverdal, rijdend over de Vlierdijk en komende uit de richting van de Hexelseweg. Door de aanrijding draaide de auto van de 31-jarige, raakte een rechtopstaande spoorbiels (weidepaal) en belandde ondersteboven in een weiland. De 31-jarige had nog twee inzittenden in de auto, de 30 jarige nog drie. De zeven personen zijn voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. De bandweer verleende hulp bij de berging van de voertuigen en het vrijmaken van het wegdek. Beide auto's moesten worden afgesleept. (bps 05-047040)

Vernieling

Man aangehouden wegens poging forceren van deur

Almelo

Een 43 jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, is zaterdag 16 april omstreeks 18.22 uur aan de Bornerbroeksestraat aangehouden toen hij probeerde met een schroevendraaier de deur van een pand te forceren. De man, die de nodige alcohol had genuttigd, verklaarde dat zijn eigendommen in het pand lagen. Hij is voor verhoor ingesloten. (bps 05-046687)

Marita van Loon, tel. 054-4555588


---- --