Politie Zuid-Holland-Zuid

18/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

18-04-2005 - Persberichten District II

AUTO BOTST TEGEN VIADUCT
ALBLASSERDAM- Een personenauto is tegen een pilaar van een viaduct gebotst. Dit gebeurde op zaterdagavond 16 april 2005 omstreeks 22.40 uur op de Edisonweg. De bestuurder, een 20 jarige man uit Papendrecht, nam vermoedelijk met te hoge snelheid de bocht vanaf de Helling naar de Grote Beer, verloor de macht over zijn stuur waarna de auto tegen een pilaar tot stilstand kwam. In de auto zaten vier personen. Twee personen, waaronder de bestuurder en een 18 jarige man uit Papendrecht werden met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder moest een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. De personenauto raakte totaal vernield.

AANRIJDING PERSONENAUTO MET MOTORFIETS
NIEUW-LEKKERLAND- Op zondagmiddag 17 april 2005 omstreeks 13.50 uur, vond op de kruising met de Lekdijk en de Zijdeweg een aanrijding plaats tussen een motorfiets en een personenauto. Een motorfiets, bestuurd door een 43 jarige man uit Den Haag reed over de lekdijk gaande in de richting Streefkerk. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een personenauto, bestuurd door een 56 jarige man uit Krimpen aan de IJssel, die linksaf sloeg om de Zijdeweg op te rijden. Hij verleende geen voorrang aan de motorrijder waarna een aanrijding volgde. De 43 jarige motorrijder kreeg het stuur van zijn motorfiets in zijn buik. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht waar hij een nacht ter observatie moest blijven. De motorfiets raakte totaal vernield en de personenauto raakte beschadigd.

RIJDEN ZONDER RJBEWIJS
PAPENDRECHT- Een 19 jarige man uit Nieuw-Lekkerland is door politieagenten aangehouden wegens rijden met een personenauto zonder rijbewijs. Dit gebeurde op zondagmiddag 17 april 2005 omstreeks 15.50 uur op de Burgemeester Keijzerweg. De verdachte bleek na controle niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Na verhoor werd hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

GASFLES IN BRAND
PAPENDRECHT- Op zondagavond 17 april 2005 omstreeks 21.15 uur werd een brand gemeld aan de Griendweg. Bleek dat er een gasfles in brand stond. Bleek te gaan om een gasfles gevuld met propaan. De brandweer bluste de brand. De gasfles was mogelijk afkomstig uit een caravan die in de buurt van een bedrijf gestald stond. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.

ONDER INVLOEDTEGEN DE VANGRAIL
GORINCHEM- Een 23 jarige man uit Werkendam is met een personenauto tegen de vangrail gebotst. Dit gebeurde op maandagochtend 18 april 2005 omstreeks 03.05 uur op de Rijksweg A 27 onder Gorinchem. Hij raakte gewond aan zijn nek en mond. Hij is per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis. Omdat hij alcohol had gedronken werd van hem een bloedproef afgenomen. Onderzoek moet uitwijzen hoeveel alcohol hij gedronken heeft.