Politie Zuid-Holland-Zuid

18/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

18-04-2005 - Persberichten District I

HUISELIJK GEWELD
ZWIJNDRECHT- Een 45 jarige man uit Zwijndrecht is door politieagenten aangehouden wegens huislijk geweld. Dit gebeurde op zondagavond 17 april 2005 omstreeks 18.45 uur. De verdachte had kort daarvoor zijn 48 jarige vriendin in de woning zodanig geschopt dat zij een dikke knie opliep. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

DOORRIJDER ONDER INVLOED
DORDRECHT- Een 21 jarige man uit Dordrecht is aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding. Bovendien bleek hij onder invloed van alcohol. Dit gebeurde op zondagavond 17 april 2005 omstreeks 20.15 uur in zijn woning. De man was kort daarvoor op de N3 tegen de vangrail gereden en was vervolgens doorgereden. Een attente getuige belde de politie welke de verdachte aanhield. In het bureau blies hij ruim boven de streep (555 ugl/l). Na verhoor is hij met een rijverbod van 5 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

VERNIELING RUIT
DORDRECHT- Een 57 jarige vrouw uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden na vernieling van een ruit. Dit gebeurde op zondagavond 17 april 2005 omstreeks 20.45 uur in de Koldeweystraat. De vrouw vernielde een ruit van de voordeur. De vernieling werd gepleegd naar aanleiding van problemen binnen de familie.

VRIENDENDIENST
DORDRECHT- Op zondagavond 17 april 2005 omstreeks 21.05 uur is op de Standhasenstraat een 21 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. Hij zat samen met een vriend in de auto. Deze vriend, een 24 jarige man uit Dordrecht was kort daarvoor in de Nicolaasstraat tegen een paaltje gereden. Omdat hij geen rijbewijs had, nam de 21 jarige vriend het stuur over als vriendendienst. In het bureau blies hij ruim boven de streep (485 ugl/l). Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uren heengezonden. De 24 jarige man kreeg een proces-verbaal wegens het rijden zonder rijbewijs en het doorrijden na een aanrijding.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op maandagochtend 18 april 2005 omstreeks 02.20 uur is op de Vlotlaan een 54 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep (495 ugl/l). Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uren heengezonden.

MISHANDELING
DORDRECHT- Een 41 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens mishandeling van een 36 jarige plaatsgenoot. Dit gebeurde op zondagavond 17 april 2005 omstreeks 21.40 uur op het v.d. Duyn van Maasdamplantsoen. De 36 jarige man liep te wandelen met zijn hond. De 41 jarige man schopte de hond, waarop de 36 jarige man zijn hond probeerde te beschermen. Hij kreeg daarbij een stomp in zijn gezicht. Politieagenten hielden kort daarna de verdachte in zijn woning aan. De verdachte is ingesloten. De mishandeling is een gevolg van reeds langer bestaande problemen in de buurt.

LAPTOP GESTOLEN
DORDRECHT- Uit een woning op de Binnen Walevest is een laptop computer gestolen. Dit gebeurde op maandagochtend 18 april 2005 omstreeks 04.00 uur. Nadat een ruit aan de voorzijde van de woning met een steen werd ingegooid kon men binnenkomen. Een getuige zag een man op de fiets wegrijden.