Politie Limburg-Zuid

| |

Regiopolitie Limburg Zuid
| |

Onderwerp : Persbericht
Afkomstig van : Renske Hamming
Datum : zondag 17 april 2005
Opmerkingen : Geen

Beek; vernieling brommobiel
Zaterdagavond hebben onbekenden op de Lambourestraat in Beek een brommobiel op de rechterzijkant geduwd, midden op de rijbaan. Buurtonderzoek leverde geen informatie op. De eigenaar van de brommobiel heeft aangifte gedaan. Mochten er mensen zijn die informatie hebben over deze vernieling, kunnen zij contact opnemen met de politie onder via het algemene politienummer 0900 - 88 44 (lokaal tarief). De informatie kan worden doorgegeven aan de basiseenheid Stein/Beek/Schinnen.

Elsloo; politie houdt man aan die aanwijzingen niet opvolgt In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 19-jarige man uit Elsloo aangehouden omdat hij de aanwijzingen van de politie niet opvolgde. Even ervoor was hij, met een tweede persoon, staande gehouden omdat zij zonder verlichting fietsten. Op het moment dat de agent een bon uitschreef, begon de verdachte de politie met zijn mobiele telefoon te filmen. Dit was geen probleem, tot hij zo dicht op de agenten ging staan dat zij hun werk niet meer fatsoenlijk konden doen. Hij negeerde de vordering van de agenten om verderop te gaan staan en werd hiervoor aangehouden. Na zijn aanhouding beledigde hij de agenten. Na overleg met justitie bleek de man al eerder politieagenten te hebben beledigd. Hij kreeg door justitie een transactievoorstel van E 540,- aangeboden.

Maastricht; mishandeling in café
In de nacht van zondag op maandag heeft de politie drie verdachten aangehouden die elkaar beschuldigden van mishandeling. Die had plaatsgevonden in een café aan de Kleine Gracht in Maastricht. Omdat de toedracht onduidelijk bleef en de mishandeling zoals het op dat moment bekend was, ernstig was (een glas op het hoofd van een man stukgeslagen en een sigaret in gezicht uitgedrukt van een andere man) zijn de drie, twee 18-jarige mannen uit Maastricht en een 29-jarige man uit Amsterdam, aangehouden.

Maastricht; politie houdt veroorzaker geluidsoverlast aan Zaterdagavond heeft de politie een 41-jarige bewoner van een woning aan de Symphoniesingel in Maastricht aangehouden omdat deze probeerde te verhinderen dat zijn geluidsapparatuur in beslag werd genomen. De politie kwam ter plaatse naar aanleiding van meldingen van geluidsoverlast. Gebleken was dat de man al eerder gewaarschuwd was en een 'rode kaart' uitgereikt had gekregen. Hierdoor wist de man dat bij een volgende melding zijn apparatuur in beslag zou worden genomen, maar hij verzette zich hier fel tegen. Uiteindelijk is de man aangehouden en de apparatuur inbeslaggenomen.

Valkenburg; vrouw valt uit raam van hotel Zaterdagochtend omstreeks 04:00 uur is een 45-jarige vrouw uit Rotterdam zwaar gewond geraakt toen zij uit het raam viel. Dit gebeurde vanuit haar hotelkamer op de eerste etage van een hotel aan de Plenkertstraat in Valkenburg. Nader onderzoek heeft geen indicatie voor een misdrijf opgeleverd. Wél bleek uit getuigenverklaringen dat de vrouw behoorlijk wat alcohol op had. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis, waar onder anderen een hersenschudding en gebroken ribben geconstateerd werden.

Maastricht; vrouw valt van balkon
Vrijdagmiddag is een 18-jarige vrouw van een balkon aan de Frankenstraat in Maastricht gevallen. Ze verklaarde zelf dat ze een combinatie van alcohol en medicijnen had gehad en ineens duizelig was geworden. De vrouw is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis met klachten over pijn aan haar rug. Over haar toestand is op dit moment niets bekend.

Kerkrade; agenten passen succesvol reanimatie toe Vrijdagmiddag pasten agenten succesvol reanimatie toe op een 49-jarige man uit Heerlen. Tijdens hun surveillance zagen agenten dat een auto op de Kaalheidersteenweg van de weg raakte en van het talud afschoot. Ter plaatse gekomen bleek al snel dat de 49- jarige bestuurder onwel was geworden en geen pols meer had, waarna de agenten met reanimatie zijn begonnen. Dit werd later overgenomen door de ambulance. Nadat weer ademhaling werd geconstateerd is de man overgebracht naar het ziekenhuis.

Heerlen; autobrand
In Hoensbroek is in de nacht van zondag op maandag een auto uitgebrand op de Mijnbouwstraat. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken en stelt een onderzoek in.

Brunssum; bewoner sluit zich op
Zaterdagnacht bleek een 77-jarige bewoner van de Bongardstraat in Brunssum zichzelf per ongeluk in de woonkamer te hebben opgesloten. De politie kreeg een melding van ongeruste buren, die al een hele tijd een kloppend geluid hoorden vanuit de woning van de man. Bij controle bleek dat de klink van de deur was afgebroken, waardoor de 77-jarige bewoner de kamer niet meer uitkon. Na een beetje hulp was de rust weergekeerd.

Brunssum; autobrand
Vrijdagavond is op de Vroedschapstraat in Brunssum een auto uitgebrand. De politie gaat er vanuit dat de brand is aangestoken en stelt een onderzoek in.

NB Op dit moment is er géén verband tussen de twee hierbovengenoemde autobranden!

Kerkrade; vrouw neergestoken aangetroffen in woning Zaterdagochtend is de politie ter plaatse gegaan naar een woning aan de Hertogenlaan in Kerkrade. Daar trof zij de bewoonster, een 38-jarige vrouw, aan met een steekwond. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis waar zij onmiddellijk is geopereerd. Ze ligt op dit moment op de intensive care, haar toestand is stabiel. Over de mogelijke toedracht geeft de politie nog geen informatie. De recherche heeft de zaak in onderzoek en hoopt vandaag met de vrouw te kunnen spreken.

NB Gisteren is men de hele dag bezig geweest familieleden te bereiken, wat moeilijk liep.

Valkenburg; tourversie Amstel Goldrace rustig verlopen De tourversie van de Amstel Goldrace, die zaterdag is gehouden, is voor de politie rustig verlopen. Van de 12.000 mensen die zich hebben ingeschreven zijn een kleine 11.000 mensen aan de start verschenen. Zij hebben zich voor het overgrote deel goed gedragen. Slechts een paar individuen toonden zodanig gevaarlijk en hinderlijk verkeersgedrag dat zij volgend jaar worden uitgesloten van deelname.

Vanuit de organisatie werd in overleg met de politie vooraf campagne gevoerd waarin werd aangegeven dat gevaarlijk verkeersgedrag niet zou worden getolereerd. Ook heeft de politie extra motorrijders ingezet om het verkeersgedrag van de deelnemers in de gaten te houden. Deze maatregelen hebben tot bovengenoemd positief resultaat geleid. Verder zijn er twee deelnemers gewond geraakt bij een aanrijding of valpartij. Dit komt overeen met vorig jaar, waarbij de aard van het letsel dit jaar lichter was. (hechtingen aan vinger en een gebroken sleutelbeen)

|Intern|www.politie.nl            |                        |
|et    |communicatie@limburg-zuid.|Stafbureau Communicatie |
|Email |politie.nl                |                        |
|      |0031 - 43 - 4006616       |                        |
|Tel.  |                          |                        |

---- --