Gemeente Son en Breugel


Nieuwe milieupassen

Bij elke woning in de gemeente hoort een zogenaamde milieupas. Deze pas kan gebruikt worden om (grof) huishoudelijk afval naar de milieustraat op Ekkersrijt te brengen.

Bij onderzoek naar het gebruik van de milieupassen werd geconstateerd dat er een fout in een computersysteem heeft gezeten. Daardoor werd een aantal mensen ten onrechte bestempeld als zeer frequent bezoeker. Achteraf bleek dat een aantal straten één en dezelfde code hadden in het computersysteem. Zo kreeg een bewoner van de Vliehors alle bezoeken van de Vlielandlaan en de halve Vlinderstraat op . Een inwoner uit de Kuperstraat kreeg alle meldingen van de Lamalaan en de Larikslaan, en een inwoner van de Nachtegaallaan kreeg de meldingen van de Nassaulaan en Neptunuslaan.

Om de fout te hertellen heeft de eigenaar van de milieustraat, het bedrijf Essent, de afgelopen week 164 inwoners een nieuwe milieupas gestuurd. De oude passen zijn niet meer bruikbaar en worden ingezameld en vernietigd.

39 huishoudens ontvingen een brief van de gemeente omdat zij het afgelopen jaar opvallend vaak de milieustraat bezocht hebben. Het onderzoek werd gedaan om misbruik van de milieustraat te voorkomen. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om bedrijfsafval naar de milieustraat te brengen.