MUZIEKLAB BRABANT


Ringtones van Wim de Bie

Wim de Bie componeerde en zong drie 'zingtones', die nu zijn ondergebracht bij The Ringtone Society - het platform voor de artistieke ringtone - en daar gratis zijn te verkrijgen. Op Bieslog, De VPRO-weblog van De Bie, schreef hij er het volgende over:
'Al's in de trein gezeten en er begint naast je een koe te loeien? De buurpassagier grijpt in zijn binnenzak en haalt zijn boe roepende mobiel tevoorschijn.

Ringtones - ze blijven niet beperkt tot infantiele midimuziekjes, of krankzinnige polyfone spektakelstukjes, ook de telefoonhumor is niet te stuiten: van hijgende vrouwenstemmetjes tot heftige duivels die 'Pick Me Up!! Pick Me Up!!' grommen. Het is een bloeiende industrie geworden - miljoenen ringtones kunnen inmiddels tegen een klein bedrag gedownload worden, maar ze zijn nagenoeg allemaal niet om aan te horen.

Als alternatief vroeg ik mijn eigen zangkoortje (de Canonclub) zich te buigen over het fenomeen. De dames en heren raakten enthousiast en zo ontstonden drie 'bieslogringtones' (zingtones), die op www.ringtonesociety.com gepresenteerd worden. De drie kortdurende composities zijn getiteld; Tillefoon! Moet je eens horen! & Hee, hallo, dag! De zingtones zijn gratis te downloaden op www.ringtonesociety.com'
Met de presentatie van de Zingtones levert De Bie het eerste nieuwe project in een serie die The Ringtone Society gaat lanceren in de lijn van de gecomponeerde ringtone.

The ringtone society is een initiatief van Muzieklab Brabant en Submarine Channel, ondersteund door 3voor12.


----Einde persbericht---