AutoRai

Voordelig geprijsde Saab 9-3 Cabriolet Spring Edition

(18-4-2005)
De lente is begonnen en dat is voor Saab reden om de 9-3 Cabriolet Spring Edition te lanceren, een uitermate compleet uitgeruste en smaakvol aangeklede 9-3 Cabriolet. De auto is voorzien van allerlei accessoires, die een gezamenlijke waarde hebben van 3.190 euro. De consument betaalt slechts 1.750 euro. De Spring Editon wordt geleverd als Vector en Aero.

De start van cabrioletseizoen kan niet beter beginnen dan met een Saab 9-3 Cabriolet Spring Edition. Het smaakvolle uiterlijk, de krachtige turbomotor, de sublieme wegligging en het luxe, comfortabele interieur zorgen ervoor dat de cabrioletrijder een onvergetelijk seizoen tegemoet gaat. Bovendien kan hij of zij in de overige jaargetijden ook genieten van de 9-3 Cabriolet, want door de goed geïsoleerde kap is de auto een echte all-season cabriolet.
De Spring Edition heeft een nauwkeurig geselecteerd maatpak in de exclusieve kleur Jet Black metallic, die uitsluitend op deze uitvoering leverbaar is. Zonder meerprijs levert Saab ook de overige kleuren op de Spring Edition. Het stijlvolle uiterlijk wordt van extra cachet voorzien door de prachtig gestileerde vijftienspaaks lichtmetalen 17-inch wielen.

Weldadig uitgangspunt
Het uitgangspunt van de Spring Edition zijn de Vector- en Aero-uitvoeringen. Dit zijn Saabs die een zeer uitgebreide standaarduitrusting hebben met tal van sportieve en comfort verhogende accessoires. Ze zijn voorzien van onder meer lederen stoelbekleding, intelligente bestuurders- en passagiersairbag vóór, zij-airbags voorin, Elektronisch Stabiliteits Programma, Traction Control Systeem, elektrohydraulisch bedienbare kap met automatische vergrendeling en elektrisch bedienbare ramen. De Spring Edition voegt hier nog het 9-3 Premium-pakket aan toe, dat bestaat uit automatische klimaatregeling, Saab Parking Assist en een regensensor. Samen met de exclusieve kleur Jet Black metallic en de voorname lichtmetalen wielen vertegenwoordigen deze items een waarde van 3.190 euro. De consument betaalt hier slechts 1.750 euro voor, wat een voordeel is van 1.440 euro.

De ultieme cabriolet is leverbaar als 9-3 Cabriolet Vector Spring Edition en 9-3 Cabriolet Aero Spring Edition. De Vector heeft een
1.8t-motor met 150 pk en een koppel van 240 Nm of een 2.0t-motor met 175 pk en een koppel van 265 Nm. De sportiefste Spring Edition is de Aero met 2.0T-motor met 210 pk en een ontzagwekkend koppel van 300 Nm. Standaard hebben de uitvoeringen een handgeschakelde vijfversnellingsbak, terwijl een automatische
Sensotronic-vijfversnellingsbak tegen meerprijs leverbaar is. De lente volgens Saab begint voor een prijs van 50.840 euro.