AutoRai

Land Rover en NTFU partners in mountainbiken

(18-4-2005)
Land Rover Nederland en de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) hebben een sponsorovereenkomst voor drie jaar getekend dat betrekking heeft op het sponsoren van recreatief mountainbiken in Nederland. Na een heroriëntatie in 2003/2004 van alle sponsorbelangen van Land Rover werd vorig jaar het contact gelegd tussen Land Rover Nederland en de NTFU. Beide organisaties gaan een partnership aan voor de periode van 2005 - 2007. In deze drie jaar zal worden gewerkt aan het promoten van recreatief mountainbiken en het professionaliseren van de organisatie van veldtoertochten.

Beide organisaties hebben met name verantwoord mountainbiken hoog op de agenda staan. Hiertoe zullen aangescherpte gedragscodes, opleidingsprogrammaâs en clinics met het oog op veiligheid en verantwoord omgaan met de natuur en de omgeving worden ontwikkeld.

De naam van Land Rover zal voor drie jaar verbonden zijn aan o.a. drie grote veldtoertochten in Nederland. Ter ondersteuning van deze evenementen zullen Land Rovers worden ingezet als servicewagens tijdens de wedstrijden, voor het uitzetten van de veldtoertochten en als EHBO-voertuig.

âDit is een logische samenwerking tussen twee partijen wiens leden en klanten genieten van sportief avontuur. Veel van onze klanten fietsen regelmatig. En veel beoefenaars van het mountainbiken hebben affiniteit met het merk Land Rover. Hiermee zullen wij een bredere doelgroep gaan aanspreken. En door de krachten te bundelen met de NTFU kan het recreatief mountainbiken uitgroeien tot een volwassen sport die heel goed samengaat met andere vormen van recreatieâ, aldus Marc Bienemann, Algemeen Directeur van Land Rover Nederland.

Land Rover en de NTFU zullen op korte termijn de verdere invulling van het partnership bepalen.