1e persbericht van maandag 18 april 2005

Eindhoven 18-04-2005 - Berichten uit de regio

Helmond: Man betrapt bij inbraak woning

Maandagochtend rond 6.30 uur is op de Fazantstraat een 29-jarige inwoner van Gemert aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak in een woning op de Vinkehof even daarvoor. Hij werd op heterdaad betrapt door de bewoner van het pand, maar wist te vluchten. De gewaarschuwde politie zette met een fiets de achtervolging in op de dief. In de Fazantstraat kon de agent de man met de gestolen spullen op zak aanhouden. De buit bestond uit twee horloges en een portemonnee. De man is ingesloten.

Helmond: Politie betrapt dief op heterdaad

Op de Willem Beringsstraat is maandagochtend om 9.20 uur een 31-jarige Helmonder aangehouden. Hij werd door de politie op heterdaad betrapt bij het stelen van een radiator uit een slooppand. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen de man.

Deurne: Vader en zoon aangehouden na mishandeling en vernieling

Zondag om 18.50 uur zijn op de Fitissingel een 55-jarige man en zijn 19-jarige zoon, beiden uit Deurne aangehouden. Zij worden er van verdacht dat zij even daarvoor een 45-jarige man uit Breda hebben mishandeld. Het slachtoffer is bevriend met de ex-vrouw van de 55-jarige man. Hij was bij haar op bezoek en de verdachten kwamen daar aan de deur. Zij sloegen de man met de vuist maar ook met een golfstick. Ook vernielden zij de ruitenwissers van zijn auto. Vader en zoon zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Deurne: Pony uit wei gestolen

Vanuit een wei aan de Binderendreef is tussen zondag 20.00 uur en maandag 9.30 uur een pony gestolen. De omheining werd doorgeknipt. Het gaat om een bruin/wit gevlekte pony, een merrie, die een schofthoogte van 90 centimeter heeft.

Veldhoven: Twee verdachten aangehouden na vernieling auto

Een 18-jarige Veldhovenaar en een man, waarvan de identiteit nog niet bekend is, zijn maandag rond 1.45 uur in de Oortlaan aangehouden. Zij zouden even daarvoor op de Oortlaan op de motorkap van een geparkeerde auto hebben gestaan. De auto raakte beschadigd met krassen en deuken. De verdachten, die flink gedronken hadden, zijn ingesloten voor onderzoek.

Veldhoven: Inbraak in woning

Tussen zaterdag 21.00 uur en zondag 20 uur is ingebroken in een woning aan de Nijverheidslaan. Er is een ruit van de achterdeur ingeslagen. Uit de woning verdwenen een videocamera, een gsm en een horloge.

Zuidoost Brabant: Nieuwe Veiligheidswijzer huis-aan-huis

Volgende week wordt in Zuidoost Brabant de nieuwe uitgave van de Veiligheidswijzer verspreid. De Veiligheidswijzer is een uitgave van de hulpdiensten politie, brandweer, ggd en ghor. In het boekje, dat huis-aan-huis wordt verspreid staan informatie en nuttige tips van de hulpdiensten. Bewoners die een nee-nee-sticker of een nee-ja-sticker op de brievenbus hebben krijgen geen Veiligheidswijzer. Binnenkort komen daarvoor op de afdelingsbureaus extra Veiligheidswijzers liggen.

Leende: Man met drugs aangehouden

Op de Valkenswaardseweg is maandag om 4.05 uur een 24-jarige man uit Helmond aangehouden. Politiemensen zagen de man op een afgelegen parkeerplaats in een auto zitten. Hij was bezig drugs te gebruiken. Bij controle in zijn auto bleek de man 18 cachetten cocaïne, nog een kleine bolletje cocaïne, 50 viagrapillen en geld te hebben. De drugs zijn in beslag genomen en de man is ingesloten.

Waalre: Man levert rijbewijs in

Een 32-jarige Helmondse automobilist moest zondagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 23.30 uur op de Maximiliaanlaan was betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1,75. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Best: Inbraak

Tussen zaterdag 18.45 en zondag 20.30 uur is ingebroken in een woning aan de Jachtheuvel. Er is een raam opengebroken en uit de woning verdwenen een playstation en een digitale camera.

Valkenswaard: Inbraak bij bedrijf

Zondagavond is ingebroken bij een bedrijf aan de Goudenrijderhof. Er is een raam opengebroken. Er zijn sieraden en geld, enkele duizenden euros, weggenomen.

Geldrop: Textiel uit vrachtauto gestolen

In het afgelopen weekend zijn uit een vrachtauto op een bedrijfsterrein aan de Nuenenseweg 42 badlakens en 240 handdoeken weggenomen. De vrachtauto was niet afgesloten.